Karaca’dan kırmızı et üreticilerine müjdeli haber

Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Karaca ve Başkan Yardımcısı Ahmet Kırmızı 27-28 Ekim’de Antalya’da gerçekleştirilen “Bilgilendirme Toplantısı”na katıldı.
İki gün boyunca çeşitli seminer ve sunumlara katılan Karaca ve Kırmızı, bu arada Merkez Birliği ve Bakanlık yetkilileri ile de görüşmeler yaptı.
Yeni açılan besi danası ithalatı konusunda, Merkez birliği ile Bakanlık arasında yapılan görüşmelerin devam ettiğini belirten Nuri Karaca, protokol imzalanırsa Karacabey Birliği olarak küçük besicilere (5-20 baş arası hayvan sahibi üyelerimize) besi danası temin edilebileceğini söyledi. Bakanlığın aldığı ithalat kararında getirilebilecek hayvanların 1 yaşını geçmemiş ve 300 kg. canlı ağırlıktan az olması şartı bulunuyor. Gelecek hayvanların etçi ırk (Limusin, Şarole, Angus vb.) ve bunların melezleri olma zorunluluğu bulunuyor.
Kırmızı Et Birliği Başkanı Nuri Karaca yetki alınırsa besicilerin talebi doğrultusunda ithal hayvanların birlik tarafından getirilip Karacabey’li küçük besicilere ücreti karşılığında dağıtılacağını belirtti. Bu konuda yurtdışı temaslara başlandığını kaydeden Karaca, Macaristan’dan ithalat yapan şirketlerle görüşüp, ön fiyat aldıklarını söyledi.
Bakanlık ve Merkez Birliği anlaşma sağlayıp protokol imzalanırsa Karacabeyli besicilere duyuru yapılıp, talepleri doğrultusunda başvuru alınacağı bildirildi.
Türkiye genelinde sayıları 110’u bulan K.E.T. Birliklerinin arasına giren Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliğinde üye kayıtları ve destekleme başvuruları devam ediyor. 30 Aralık 2014 tarihinde başvurular bittikten sonra üreticiler 30 Ocak 2014 tarihine kadar paralarını alabilecekler. Bu arada 2015 yılı desteklemelerinin artırılması için Merkez Birliğinin çalışmalara başladığı öğrenildi.
Merkez Birliği Genel Başkanı Bülent Tunç ile görüşme olanağı da bulan Karaca, Karkas et tanımı ile ilgili yönetmeliğin 1 ay içerisinde Bakanlık tarafından açıklanacağı ve değişen kesim şartlarının besicilere çok yararlı olacağı müjdesini aldıklarını dile getirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.