“Karacabeylilik” her şeyin üstündedir!

Bursa Karacabeyliler Derneği’nin ilçedeki ilk toplantısına ilgi büyüktü:

    Toplantıya AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, Belediye Başkanı Ergün Koç, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Çelik, CHP İlçe Başkanı Mümin Ereselli, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murad Bertan, dernek yöneticileri, köy ve mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Karacabeyliler için yola çıktık!
Amaçlarının Bursa’da Karacabey’in sesini duyurmak olduğunu dile getiren Dernek Başkanı Yüksel Ceylan, güzel düşüncelerle yola çıktıklarını belirtti.
    4 ay gibi kısa bir sürede 14 bin üyeye ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Ceylan, her geçen gün daha da güçlendiklerini kaydetti. Bursa’da Karacabey’in gür sesi olmayı hedeflediklerini söyleyen Ceylan, Karacabeylilerin birlik ve beraberliğini tüm ülkeye yaymak istediklerini ifade etti.
    Bursa Karacabeyliler Derneği olarak eğitime öncelik verdiklerine dikkat çeken Ceylan, “Bursa’da Karacabeylilere yönelik çok şeyler yapmak istiyoruz. Önceliklerimiz arasında Karacabeyli işadamlarımızın da desteğiyle işsiz gençlerimize iş olanağı sağlamak istiyoruz. Bunun yanında 100 kız öğrencimize burs hizmeti vermeyi amaçlıyoruz. Karacabeyliler Derneği öncülüğünde, Bursa'da Kız Öğrenci Yurdu açmayı hedefliyoruz. Bursa'da Karacabeylilerin daha etkin olması yönünde birçok projeye imza atacağız.
Gelin birlik olalım. Bize destek verin. Bursa’nın en güçlü sivil toplum örgütü olma yolunda kısa zamanda çok yol aldık. Daha da güçlenmek için birlik ve beraberliğimizi sağlam temellere oturmak zorundayız. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Derneğe sahip çıkmalıyız!
Ceylan’ın ardından konuşan Bursa Karacabeyliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Naci Güncü, böylesine anlamlı bir oluşumun içinde yer almaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.
‘Karacabeyliyim’ diyen herkesin derneğe maddi ve manevi destek vermesi gerektiğini belirten Güncü, “Kısa sürede Bursa genelinde büyük ivme kazanan ve ses getiren Karacabeyliler Derneği, ilçe insanına hizmet için kuruldu. Bu nedenle derneğimize sahip çıkmalıyız. Türkiye ve Bursa genelinde Karacabeylilerin sesini duyurmayı amaçlayan derneğimizi el birliğiyle güçlü bir konuma getirmek için çalışmalıyız” diye konuştu.
Karacabey vizyonunu birlikte çizelim!
Bursa Karacabeyliler Derneği’nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür eden AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, Karacabeylilik düşüncesinin her şeyin üzerinde olduğunu söyledi.
Karacabeyliler Derneği’nin kısa zamanda Bursa’nın en güçlü dernekleri arasında yerini aldığını dile getiren Matlı, “Bu zamana kadar hep nicelik konuşuldu. Ancak artık önemli olan niteliktir. İşte tam da bu noktada derneğimiz büyük bir işe soyundu. Derneğimiz özellikle eğitim konusundaki hedefleri takdire değerdir.
2023 yılında Türkiye dünyanın en iyi 10 ekonomisi arasında yer almayı hedefliyor. Bu hedefe ulaşabilmek için ise önemli etken, nitelikli insandır. Her şeyi devletten beklemek yerine, nitelikli insan kaynağına yönelmek ve el birliğiyle sorunların üstesinden gelmek önemlidir. Bu konuda en önemli görev sivil toplum örgütlerine düşmektedir. Hepimiz taşın altına elimizi sokmalıyız.
    Her ne kadar dernekçilik olgusu ülkemizde istenilen noktada da olmasa da bu konuda oldukça mesafe alındı. Güçlü bir sivil toplum örgütünün neler yapabileceğini hepimiz biliyoruz. Gelin hep beraber Karacabey için birlikte hareket edelim. Karacabey vizyonunu birlikte çizelim. Bu iş Karacabeylilerin davasına sahip çıkmasıyla olur. Şu asla unutulmasın ki, Karacabeylilik siyasetin üstündedir. Herkesin desteklerini bekliyoruz” dedi.
Matlı’dan müjdeli haber
Konuşmasını Gölecik Barajı ile ilgili müjdeli bir haberle sürdüren Matlı, “Karacabey’in 40 yıllık hayali olan Gölecik İçme ve Sulama Barajı’nın proje ihalesi 10 Ocak 2012 tarihinde yapılacaktır. Bu müjdeli haberi ilçe halkımızla paylaşmaktan onur duyuyorum. Proje ihalesinin ardından da kısa süre içinde proje çalışmalarına başlanacaktır. Bu arada Yeşildere Barajı konusunda da çok aldığımızı belirtmek istiyorum” diyerek sözlerini noktaladı.
Heyecanınız hiç bitmesin!
Toplantıda son olarak konuşan Belediye Başkanı Ergün Koç, dernekçiliğin güzel olduğu kadar zor bir iş olduğunu söyledi.
    Bursa Karacabeyliler Derneği’ni kutlayan Koç, “Dernek kurmak basittir. Ancak yaşatmak güçtür. Arkadaşlarımızın heyecanını gördükçe, derneğimizin yaşayacağına olan umudum arttı. Dünya, sivil toplum örgütlerinin yönlendirmeleriyle gelişiyor. Bu noktada sivil toplum örgütleri etkin bir rol oynuyor. Siyaset artık kahvehane köşelerinde değil, sivil toplum örgütleri gibi oluşumlarda şekilleniyor.
    Derneğimizin Karacabey için güzel çalışmalar ortaya koyacağına inancım tamdır. Sizleri bir kez daha kutluyorum. Gelecek nesillere güzel yarınlar bırakabilmek için el ele verelim” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.