Karacabeyliler’den Huzurevi sakinlerine anlamlı tiyatro

Bursa Karacabeyliler Derneği, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Huzur Evi’nde anlamlı bir etkinliğe imza attı. Karacabeyliler Derneği’nin birçok faaliyet alanlarından biri olan tiyatro ekibinin hazırlamış olduğu köylerde yaşayan kadınların sorunlarını, karşılaştıkları zorlukları ve köy hayatını anlatan, “Köyde Kadın Olmak” adlı oyun, Huzurevi sakinlerinin beğenisine sunuldu.
Etkinlik ve oyun hakkında bir açıklama yapan Derneğin Tiyatro Komisyonu Başkanı ve Tiyatro Eğitmeni Ayfer Koçbaş, “Derneğimiz Bursa’da sanat, kültür, spor, halk oyunları gibi birçok dalda öncü çalışmalarını sürdürüyor. Derneğimiz, yaptığı bütün çalışmalarda taraflı tarafsız tüm kesimin takdirini toplayarak sürekli gündemde kalan güçlü bir sivil toplum kuruluşudur. Bundan yaklaşık 1 yıl önce Dernek Başkanımız Sayın Yüksel Ceylan ve yönetim kuruluna tiyatro eğitimi ve profesyonel oyunculuk yapmış kişiler olarak bir tiyatro ekibi kurarak, derneğimizin diğer ekipleri gibi başta Bursa ve daha sonrasında ülke ve hatta dünyanın bazı ülkelerinde gösteriler yapmak istediğimizi belirttik.
Dernek Başkanımız ve yönetimi bu talebimizi olumlu buldu. Bizler de 15 kişiden oluşan gönüllü arkadaşlarımızla birlikte çalışmalarımıza dernek merkezimizde başladık. İlk olarak bundan 5 ay önce iki kişilik bir oyun olan ve kadına şiddeti anlatan iki kişilik bir oyun sergiledik. Şimdi de senaryosu ve yönetmenliği tarafıma ait olan, köy kadınlarının sorunlarını anlatan ‘Köyde Kadın Olmak’ isimli oyunumuzu çalışmaya başladık. Nihayetinde Dernek Başkanı’mızın girişimleri ile Bursa Büyükşehir Belediyesi Huzurevi’nde tiyatro gösterimizi sergileme olanağı bulduk. Çok güzel ve anlamlı bir etkinliğe imza attığımızı düşünüyorum.” dedi.
Dernek Başkan Yardımcısı Mehmet Siber ise, “Tiyatro Komisyonu’muzun hayata geçmesinde büyük emeği bulunan İstanbul Şehir Tiyatrosu Oyuncusu ve Derneğinizin Tiyatro Komisyonu Başkanı Sayın Ayfer Koçbaş ile bu oyunda sahne alan diğer oyuncularımız; Nazan Koca, Gülbin Mahalleli, Emine Özen, Tülin Özhan, Fisun Özen Şavklı ve Sena Doğru’ya böylesine güzel bir ekip kurdukları ve bunu da çok anlamlı bir kurum olan Huzurevi’nde sergiledikleri için teşekkür ediyoruz.” ifadesini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.