Karacabeyliler Derneği’nin iftarına yoğun ilgi

Bursa Karacabeyliler Derneği, geleneksel hale getirdiği iftar programını bu yıl da düzenledi. Samimi duyguların yoğun olarak yaşandığı iftar yemeği, işletmecisi Karacabey’in Yolağzı Mahallesi’nden Erol Bezek’e ait olan Bursa Özlüce’deki Ada Mola Tesisleri’nde verildi. Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan, Bursa genelindeki birçok kurum ve kuruluşun her geçen yıl iftar programlarını manevi duygulardan uzak, şov amaçlı düzenlediğini belirterek, bazı eleştirilerde bulundu.
Bursa’da 2011 yılında kurulan Karacabeyliler Derneği, o tarihten bu yana her Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da iftar programını es geçmedi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bursa Karacabeyliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Din İşleri Komisyonu Başkanı Hüseyin Ay, şu ifadelere yer verdi: “11 ayın sultanı olan mübarek Ramazan ayına bu yıl da çok şükür kavuşmanın ve veda etmenin haklı sevincini yaşıyoruz. İslam coğrafyasında yaşayan Müslüman Türkler olarak, Ramazan yani oruç ayının ve bayramın önemi bizler için gayet anlamlıdır. İslam’ın şartlarından biri olan oruç tutmak, sağlığı yerinde olan her Müslüman’ın severek yerine getirdiği bir ibadettir.
Karacabeyliler Derneği yönetimi ve Din İşleri Komisyonu olarak, dernek bünyemizde kayıtlı olan tüm üye ailelerimizin çocukları için dini bilgilerinin olması ve olan bilgilerinin de daha da pekişmesi için sürekli gençlerimize dini dersler vermeye özen gösteriyoruz. Çünkü dini bilgisi yoğun olan, dinine bağlı insanların ve özelliklede gençlerimizin, kötü alışkanlıklardan uzak duracağı inancındayız.
Bu yıl da Karacabeyliler Derneği olarak geçtiğimiz hafta yüksek katılımlı bir iftar programı düzenlemenin mutluluğunu yaşadık. Yapmış olduğumuz bütün organizasyonlarımızda ilk öncelik olarak Başkanımızın talimatıyla bizden birilerinin bundan fayda sağlamasıdır. O nedenle bu yıl ki iftar programımız için Karacabeyli olan ve Özlüce’de güzel bir sosyal tesise sahip Yolağzı Mahallesi’nden Erol Bezek’in sahipliğini yaptığı Ada Mola Tesisleri’ni tercih ettik.”
Bursa genelindeki birçok kurum ve kuruluşun her geçen yıl iftar programlarını manevi duygulardan uzak, şov amaçlı düzenlediğini belirterek eleştiren Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan ise, şunları kaydetti: “İftar programımızı bu yıl da düzenlemenin haklı gururunu yaşıyoruz. Gittiğimiz iftar programlarına baktığımızda ise maalesef adeta şova dönüştürüldüğünü gördük. Örneğin o programlarda duayı yapan hoca, “Allah’ım bu iftar sofraları fakir fukara sofrası olsun, Allah’ım fakir fukaraya yardım et, öksüze, yetime yardımcı ol, Allah’ım fakir fukaraları bu sofralarda bulundur” gibi ifadeler kullanıyor. Ancak bir bakıyorsun verilen iftarlarda bir tane bile fakir, fukara, yetim, öksüz ya da ihtiyaçlı yok. Bu mudur Müslümanların oruç anlayışı? İftar vermek şov yapmak mı, yoksa fakir fukarayı doyurmak mı? Öncelikle bunu iyi çözmemiz gerekir. Dinimizin bu kadar şekillendirilmeye çalışılması, insanlarımızın inançlarında ters etki yaratır diye düşünüyorum.”
Başkan Ceylan son olarak, gerçekleştirdikleri iftar organizasyonunda emeği geçen Din İşleri Komisyonu Başkanı Hüseyin Ay’a, yönetim kurulu üyelerine ve tesislerinin kapılarını ücretsiz açan Karacabeyli işletme sahibi Erol Bezek’e teşekkür etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.