Karacabeyliler Derneği’ne ziyaretçi akını

*“Tanış Gecesi”ne hemşeri dernekleri yöneticilerinin yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ da katıldı.
Karacabeyliler Derneği’nin her hafta gerçekleştirdiği “Tanış Programı”na Bursa’nın birçok renkli siması konuk oldu. Programa; Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Yıldırım Aşevi Vakfı Başkanı ve aynı zamanda Bursa Engelliler Birliği Başkanı Ünal Şıpkan, Kordinatör Semiha Ahretlik, Halkla İlişkiler Sorumlusu Naile İlhan Gücen, Bursa Kent Konseyi Hemşeri Dernekleri Çalışma Grubu Başkanı Lütfü Taşçı, Muğlalılar Dernek Başkanı Ramazan Akan, Bursa Dadaşlar Dernek Başkan Yardımcısı Kasım Dülek, Bursa Yenişehirliler Dernek Başkanı İsmail Eroğlu, Batı Trakya Türkleri Derneği Başkan Yardımcısı Hasip Semerci, Rumeli Türkleri Dernek Federasyonu Başkan Yardımcısı Zekir Seferler, Bursa Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Şerif Akgün, Bursa Mustafakemalpaşalılar Dernek Yöneticisi İhsan Zeybek, Bilecikliler Dernek Başkanı Emin Sarıkaya, Sakaryalılar Dernek Başkanı Mustafa Kurt, Sivas Altınyayla İlçe Tarım Müdürü Ümit Kiriş ile çok sayıda Karacabeyliler Derneği üye ve yöneticileri katıldı.
Tarihimize sahip çıkanın arkasındayız!
Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan, tüm konukları selamlamasının ardından sözlerine 1299 yılında Bilecik-Söğüt’te kurulan ve 624 yıl boyunca dünyaya hükmeden Osmanlı İmparatorluğu ile devam etti. 16.yüzyılda topraklarını Doğu Avrupa’dan Batı Afrika’ya ve Güney Asya’ya kadar büyüttüğünü ve Bursa’nın da bu hanedanlığa çeşitli dönemlerde ev sahipliği yaptığını belirten Ceylan, “Karacabey’imizde ise, bu dönemlerde kurulan medreselerde başarılı aile çocukları ve şehzadeler eğitim görmüştür. Karaca Bey’in kızı Olay Hindu Hatun tarafından ilçemizde açılan medresede Şehzade Mehmet (Fatih Sultan Mehmet) ve Uluabatlı Hasan’ın aynı dönemde bu medresede eğitim aldıklarını tarihten biliyoruz. Ne tesadüftür ki, bu iki kişinin kaderi yıllar sonra dünyanın kilit şehri olan İstanbul’un fethinde 1453 yılında kesişti. Biri büyük hükümdar Fatih Sultan Mehmet, diğeri ise surlara bayrağı diken asker Uluabatlı Hasan olarak tarihe geçtiler.
Bursa’mıza o dönemde zamanın hükümdarları tarafından birçok tarihi miras bırakıldı. Ancak, hiçbir yerel yöneticinin projesinde yer almayan tarihi mirasımız makus talihine terkedilmiş ve adeta yerle bir olmuştur.
2000’li yılların ortalarında kollarını sıvayarak ilk önce Osmangazi Belediye Başkanlığı döneminde, şimdilerde ise Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı döneminde bizlere eski tarihimizi restorasyonlarla geri sunan Büyükşehir Belediye Başkanımıza saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz.
İki büyük proje için teşekkür
Bugün Belediyelerin yapması gereken işler arasında olan ancak, çoğu Belediyelerin ayakta uyuduğu günümüzde Bursa’mızda insan sayısına eşit olan araç sayısında Otopark sorununu rahatlatmak için birçok hizmet gerçekleşti. Katlı ve Kapalı Otoparklar, Kapalı Pazar Yerleri, Sosyal Tesisler, Kültür Merkezleri, Konferans Salonları ve Cazibe Merkezleri dışında bana göre en büyük 2 projeden biri Bursaspor’umuz için yapılmaktadır. Bursaspor’un UEFA standartlarına uygun olan Timsah Arena alkışa değerdir.
Diğer büyük proje ise, Karacabeylileri de yakından ilgilendiren Uluabat Gölü’nün kolu olan Karadere’nin Uluabat’tan başlanarak 32 kilometre boyunca Karacabey Boğazına aktığı kısmın temizlenerek kanal haline getirilecek olmasıdır. İçinde gezi gemilerinin olması kısacası bir turizm cenneti haline dönüşecek olması ve bu bölgedeki arazinin katlı katlı değerleneceği anlamına gelmektedir. Bu çalışmalarından dolayı da Karacabeyliler Derneği olarak Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe'nin yanında ve arkasında olduğumuzu belirtiriz” şeklinde konuştu.
Ceylan’ın ardından söz alan Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Karadağ ise, “Bursa’ya yapılanlar ve yapılacaklar hakkında Dernek Başkanımız gereken her şeyi söyledi. Bunların dışında yapılacak çok büyük projelerimiz var. Ancak bunları şu anda Ankara’da İl Başkanları Toplantısı’nda olduğundan dolayı aramızdan olamayan Büyükşehir Belediye Başkanım Recep Altepe, ziyaretlerinde anlatacaktır. Sayın Altepe, Karacabeyliler Derneği’ni başka bir Salı akşamı ziyaret edecek ve projeleri sizlerle paylaşacak” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.