Karacabeyliler Derneği’ne büyük onur!

2011 yılında Bursa merkezde kurulan ve çeşitli etkinlik gruplarından yaklaşık 300 kişinin eğitim gördüğü Karacabeyliler Derneği’ne, Makedonya Kültür Bakanlığı’nca bu yıl 12.’si düzenlenecek olan, “Uluslararası Foklör ve Eğlence Festivali” için resmi davet geldi.
Konu hakkında bir açıklama yapan Dernek Kültür Sanat Komisyonu Başkanları Hasan Kahraman ve Mustafa Koç, şu ifadelere yer verdi: “2017 yılı Ekim ayında Makedonya’nın Ohrid şehrinde düzenlenen, 10 Avrupa ve 10 Asya ülkesinin katıldığı uluslararası festivalde, ülkemizi temsilen Karacabeyliler Derneği de davet edilmişti. Bu festivalde bayan mastır grubumuz ile Ege Zeybek Oyunları ekibimiz, birinci olmayı başararak hem Karacabey, hem Bursa ve hem de ülkemizin gururu olmuştu.
Bu yıl da yine Makedonya’da düzenlenecek büyük bir festival için Karacabeyliler Derneği olarak resmi davet aldık. Makedonya’nın Saray şehrinde yapılacak festivale 20 Avrupa ve 10 Asya ülkesi ile beraber derneğimiz, Makedonya Kültür Bakanlığı’nca davet edildi. Bizler için bu sıralamaya girmek ve davet almak işin en zor tarafıdır. Çünkü gerek ritmik dans, gerekse folklörde dünyanın önde gelen Hindistan, İtalya, İngiltere, Almanya gibi ülkelerle yarışabilmek gerçekten çok güçtü. Bu ülke bakanlıklarının verdiği destek ise inanılmaz ölçüdeydi. Festivale katılan oyuncular harici, tırlarla kıyafet ve enstrüman getiren ülkeler vardı ve maddi olarak çok destek görüyorlardı.
Ne mutlu bizlere ki, sıfır imkanlarla çıktığımız bu yolda böyle güçlü ülkelerin ekipleriyle boy ölçüşebilecek konuma gelmişiz. Bu festivalde 30 ülke arasında öncelikle 10’arlı guruplar halinde ilk önce ilk ikiye girebilmek için takımlar uğraş verecek ve bir üst tura kalan 6 grup yine birincilik için mücadele edecek. Biz inanıyoruz ki, bu yılda kesinlikle ülkemize iyi bir dereceyle döneceğiz.
Bu detayların haricinde daha önceki yıllarda Kosova Kültür Bakanlığı’nca Dernek Başkanımız Yüksel Ceylan’a verilen uluslararası ‘Fahri Hemşehrilik’ elçisi beratı, bu yıl da Makedonya festivalinde verileceği bildirildi. Festivalin final gecesinde Dernek Başkanımız Yüksel Ceylan’a Makedonya Kültür Bakanlığı Festival Komitesi’nce ‘Uluslararası Fahri Hemşehrilik Elçisi Beratı’ verilecektir. Bu bizler için çok büyük bir onurdur.”
Bursa Karacabeyliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Ceylan ise, dernek bünyesinde Türk kültürüne sahip çıkarak, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmekten mutluluk duyduklarını söyledi. Yaklaşık 8 yıl önce dernek bünyesinde kurulan folklör guruplarının başarısı sayesinde Karacabeyliler’i resmen bir üst tura taşıdığını belirten Ceylan, “Başta dernek yönetim kurulunun her bir bireyine ve özelliklede Kültür Sanat Komisyonu Başkanlarımız Hasan Kahraman ve Mustafa Koç’a gösterdikleri azim ve çalışkanlıktan ötürü çok teşekkür ediyorum.
Ayrıca, Makedonya Kültür Bakanlığı Festival Komitesi’nce tarafıma verilecek olan Kültür Elçisi Fahri Hemşehrilik Beratı için de festival komitesine teşekkürlerimi sunarım. 30 ülke arasından bizlere böyle anlamlı bir ödüle layık görmelerinden ötürü büyük onur duydum. Bu elçilik beratını tüm Karacabeyliler, Bursalılar ve ülkem adına alacağız.” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.