Karacabeyliler Derneği’nden bir örnek davranış daha!

Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Murat Avinç’in konuyu Başkan Yüksel Ceylan’a aktarmasıyla başlayan süreç, mutlu sonla noktalandı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bursa Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan, “Bundan yaklaşık 15 gün önce derneğimizin yönetim kurulu üyesi arkadaşımız Murat Avinç’ten, 5 yıldan beri vücudunun alt kısmının tamamen felç olması sebebi ile hiç yürüyemeyen ve dışarıya çıkamayan bir kişinin derneğimizden özürlü araç talebi olduğunu öğrendim. Ardından, Sosyal Sorumluluk Projesi Komisyonu Başkanımız Sayın İsmail Kurt ile konuyu görüştük ve araştırmasını yaptık. İhtiyaç sahibi Mübeyyir Coşkun isimli vatandaşımıza destek olmak için çalışmalarımıza başladık. Ancak ilk başta, Mübeyyir Coşkun’un ölen eşinden maaşı olması sebebiyle kendisini bu projemizden yararlandıramayacağımızı düşündük. Daha sonra dernek sosyal tüzüğümüzü bir daha inceledik ve bu vatandaşımıza tüzüğümüzde yazdığı şekilde iyileşmesi ya da ölüm olması halinde vereceğimiz engelli aracının iade edilmesi gerektiğini, bunu kabul etmeleri halinde böyle bir imkan sağlayabileceğimizi bildirdik. Onlar da bunun çok mantıklı olduğunu ifade etti. Şu an ihtiyaç sahibi bir engelli vatandaşımıza yardım eli uzatabilmenin mutluluğu içindeyiz” dedi.

Bursa Karacabeyliler Derneğine çok teşekkür eden Mübeyyir Coşkun ise, “Bu dünyada hala sizler gibi iyi insanların olması mutluluk verici. Dün bana bir çuval altın verselerdi, bu kadar bu mutlu olmazdım. Ne yapayım altınları? Onları bozmak için bile yürümek lazım. Bana ayak oldunuz, el uzattınız. Benim dünyam 10 yıldan beri odamın şu küçük penceresiydi. Ancak, artık dışarılara çıkıp eski günlerde olduğu gibi yine insan arasına karışabileceğim” diyerek sevincini paylaştı.

Karacabeyliler Derneği’ne üye olanlara ve yakınlarına el ayak olmaya devam ettiklerini belirten Başkan Yüksel Ceylan, ilçedeki 21 mahalle ve 64 köydeki tüm ihtiyaç sahibi vatandaşlara el uzatmayı amaçladıklarını kaydetti.

            Bu konuda mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya geleceklerini belirten Ceylan, “Sosyal sorumluluk projelerimiz hiç durmaksızın devam edecek. Burada önemli olan gerçekten ihtiyaçlı insanlarımızı bulabilmektir. Bu nedenle gerek ilçemizin 21 mahallesi ve gerekse de 64 köyündeki muhtarlarla bir kahvaltı düzenlemeyi düşünüyoruz. Muhtarlarımızla bir araya gelerek köy ve mahallelerindeki ihtiyaç sahiplerini bizlere bildirmelerini isteyeceğiz. Amacımız her konuda ilçe insanımıza sahip çıkmaktır. Eğer ihtiyaç sahiplerini muhtarlarımız bildirmezse günahı onların boynuna, eğer bildirip de biz uğraşmazsak günahı bizim boynumuzadır” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.