Karacabeyliler Derneği sel mağdurlarının yanında!

Bursa Karacabeyliler Derneği yöneticileri, sel felaketi ile büyük zarar gören Yeşildere Mahallesi’nde 22 Mayıs Cumartesi günü bir takım incelemelerde bulundu. Karacabeyliler Derneği Başkanı Mehmet Siber öncülüğünde Yeşildere Mahallesi’ne çıkarma yapan heyette, Derneğin Onursal Başkanı Yüksel Ceylan, Başkan Yardımcısı Hasan Kahraman, Yönetim Kurulu Üyesi ve Koro Şefi Mustafa Koç, Yer Altı Su Kaynakları Komisyonu Başkanı ve DSİ Çalışanı Yüksek Mühendis Recep Erdim ile Yönetim Kurulu Üyesi ve Hukuk Komisyonu Başkanı Avukat Hüseyin Uçan yer aldı.

Yapılan inceleme ve köy halkı ile fikir alışverişinde bulunan Karacabeyliler Derneği heyeti,Mahalle Muhtarı Recep Orhan ve köy halkı ile bir araya geldi. Mahalle Muhtarı Recep Orhan,felaketin sosyal medyada lanse edildiği gibi barajın patlaması veya barajı aşan sulardan kaynaklanmadığını belirterek, “Zaten baraj da henüz tamamlanmadı ve su tutmaya başlamadı. Bu felaket sadece fazla yağıştan meydana geldi.” dedi.

Derneğin Yönetim Kurulu Üyesi ve Yer Altı Suları Araştırma Komisyonu Başkanı Yüksek Mühendis Recep Erdim, Yeşildere Mahallesi’nde yaklaşık her on yılda bir bu şekilde su taşkınlarının yaşandığını, ancak bu defa yaşanan felaketin son yüz yıldır yaşanmadığını ifade etti. Erdim, köyün en büyük şanssızlığının Yeşildere’nin deniz seviyesi ile bir sayılabilecek bir rakıma sahip olması ve yerüstü sularının yeraltında toplanma imkanının olmamasından dolayı böyle bir felaketin yaşandığını söyledi.

Derneğin Yönetim Kurulu Üyesi ve Hukuk Komisyonu Başkanı Hüseyin Uçan da,“Çiftçilerimiz gerçekten büyük mal kaybı ile karşı karşıya kaldı. Tarsim Sigortası toprağın altında olan ve toprak üstünde görünmeyen sebzeye sigorta ödemesi yapmıyor. Bu sebepten dolayı hazırlanacak bir önerge ile tohum desteği sağlanabilir ve bu önergeyide bir siyasi parti aracılığıyla Büyükşehir Belediye Meclisi’ne vereceğiz.” dedi.

Bursa Karacabeyliler Derneği Başkanı Mehmet Siber ise,“Her köyümüz olduğu gibi Yeşildere’de de bizim için çok önemli. Yaşanan bu sel felaketini yerinde incelemek üzere işin uzmanı bir heyetle birlikte sabahın erken saatlerinden itibaren köye geldik. Gerçekten felaketin boyutları düşündüğümüzün çok üstünde. Tüm çiftçi arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Bu felakette yaşanan tek teselli can kaybının olmamasıdır.” ifadesini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.