Karacabeyli “Karaca” dedi

Ziraat Odası Başkanı Nuri Karaca aday adaylığını açıkladı:
Karacabeyli “Karaca” dedi
*Karacabey Ziraat Odası Başkanı Nuri Karaca dün DP’den Bursa Milletvekilliği için aday adaylığını açıklarken coşkuyla karşılandı ve DYP ile ANAP tabanından tam destek aldı.
*AKP’nin merkez sağı temsil etmediğini ve sıra dışı olduğunu belirten Karaca, “Çiftçiye kan kusturdular. Yetmiyormuş gibi rejim de tehlikededir” dedi.
Karacabey Ziraat Odası Başkanlığı görevini 17 yıldır başarıyla sürdüren Nuri Karaca dün Demokrat Parti’den Bursa Milletvekili aday adaylığını açıkladı. Karacabey DYP İlçe Merkezi’ndeki Nuri Karaca’nın aday adaylığı açıklaması büyük coşku yarattı. Karacabey ve M.Kemalpaşa sivil toplum örgütlerinin de yoğun destek verdiği toplantıya Belediye Başkanı Ergün Koç ve çok sayıda partili katıldı. 45 yıldır siyasetin içinde olduğunu ve ilk kez bu kadar heyecan duyduğunu söyleyen Karaca, yoğun coşkunun DP çatısı altındaki bütünleşmeden kaynaklandığını belirtti. 12 Eylül’ün baskıcı kalıplarının ancak kırılabildiğini dile getiren Karaca, rejimin tehlike altında olduğunu vurguladı. Türkiye’deki saygınlık sıralamasının önünde, %78 oranı ile Cumhurbaşkanlığı ve Ordu’nun geldiğini belirten Karaca, her iki kurumun “Rejim tehlikededir” demelerinin göz ardı edilemeyeceğini ve abartı içermediğini söyledi. Tarım ve hayvancılığı çok iyi bildiğini belirten Karaca, yıllardır süren ANAP ve DYP arasındaki talihsiz rekabetin AKP’ye fırsat yarattığını ve bu fırsattan yararlanan AKP’nin çiftçiyi perişan ettiğini vurguladı. Kendisine, Karacabey ve M.Kemalpaşa çiftçisinden gelen yoğun baskılar sonucu aday olduğunu belirten Karaca, “Her iki ilçenin adayıyım. Seçim tarihinin aniden belirlenmesi nedeniyle ön seçim yapılamayacak. Buna rağmen merkez yoklamasında en iyi yerde olacağımı umuyorum. Bu yaşıma kadar babamdan bile bir şey istemedim. Çiftçimiz için kapı kapı dolaşıp herkesten oy isteyeceğim. Kapı kapı dolaşacağımdan herkes emin olsun. Çiftçinin halini biliyorum. Sadece sorunları söylemek yetmiyor. Çözüm yollarında olacağım. Karacabey ve M.Kemalpaşa halkına anlatıp desteklerini isteyeceğim. Hayatımda hiçbir zaman ikbal peşinde koşmadım. Sivil toplum örgütlerinde, siyasi partilerde, spor kulüplerinde 102 kez görev yaptım. Futbol Federasyonu 2. Başkanlığı yaptım. Ömrümün büyük bölümü fakir fukara için mücadele etmekle geçti. Servetimi bile bu yolda harcadım. Yine de şikâyetçi değilim. Hepsi bu millete helal olsun. Herkesin, elini, başını, vücudunu, taşın altına koyma zamanıdır” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.