Karacabey’li göçmenlerde seçim heyecanı

*Bulgaristan’da yarın sandıklar kurulacak, genel seçimler yapılacak. Karacabey ve Mustafakemalpaşa’da yaşayan 300’ü aşkın göçmen de yarın Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda 06.00-19.00 saatleri arasında oy kullanabilecek.
Karacabey’li göçmenler yarın sandık başına gidiyor. Türkiye’de yaşayan yada çifte vatandaşlığa sahip, 18 yaşını doldurmuş soydaşlarımız yarın oy kullanacak.
            Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda 06.00 ile 19.00 saatleri arasında tek sandıkta yapılacak Bulgaristan Genel Seçimleri’nde Karacabey’den 135 ve Musta-fakemalpaşa’dan da 65 dilekçe BAL-GÖÇ kanalıyla kabul edildi.
            BAL-GÖÇ Karacabey Temsilcisi Adem Kahyaoğlu, yarın yapılacak seçimlerde, dilekçe vermemiş olsa bile, süresi geçmeyen pasaport ile kimlik kartı (Licna Karta) olanların oy kullanabileceklerini söyledi.            Yarın için 300 aşkın göçmenin sandık başına gideceğini vurgulayan Kahyaoğlu, “Derneğimiz, Bulgaristan’la ilgili duyarlılığını bu seçimlerde de gösterecek. Bulgaristan’ın kalkınmasında rol aldığımız gibi bu ülkede demokrasinin korunmasında ve Balkanlar’da istikrarın sağlanmasında da aynı çabayı göstereceğiz. Bulgar vatandaşlarıyla el birliği içinde yıllarca uğraş verdik. Bundan sonra da aynı düşünce ve duygularla hareket edeceğiz. Karacabey ile Mustafakemalpaşa’da yaşayan üyelerimizi seçime katılmaya davet ediyorum. Bulgaristan Cumhuriyeti kimliği olan ve bu tarihten altı ay önce bağlı bulundukları muhtarlıklara daimi adres kaydını yaptıran her göçmen bu seçimde oy kullanabilecek. İkamet teskeresi olmayanlar da katılabilecek” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.