KARACABEYLİ ADAYLARA SORULAR…

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

31 Mart Yerel Seçimleri, ülkemiz borç batağının Cumhuriyet tarihinin en büyük dış borcu (600 Milyar Doları aşkın ) içinde yapılacak. Bu yıl ödenmesi gereken dış borç rakamı 174 Milyar Dolar. Üstüne konan faizler hariç. Bu dış borcun büyük çoğunluğu Akp tarafından üretime değil betona gömüldü. Bu borcun büyük bir bölümü çevresinde artık ekilenin biçilenin olmadığı tarlaların içinden geçen yollara ve o tarlalara dikilen betonlar için yapıldı.
Bu ortamda ve Türkiye ‘nin büyük borçlu belediyesi Bursa Büyükşehir Belediyesinin yanında Kamuya hizmet edecek , İlçe Belediye Başkan Adaylarımıza soruyorum. Dilerim, yanıt verebilecek denli söz ettikleri kadar şeffaflıkta olurlar.
1- Büyükşehir Belediyesi dünyanın büyük emperyalist faizcilerine borç ödeyecek. Sizde bu yoldan mı gideceksiniz?
2- Belediye Meclislerini, Halk Meclisleri ile alttan Demokrasi uygulayarak yönetme gibi bir Kamucu çözüm var. Seçildiğinizde Meclis toplantılarını ayda 1 kez olarak Belediyenin 7. katında mı yapacaksınız? Toplantılara Halkımıza açılmasını düşünüyor musunuz?
3- Belediyenin kendi olanaklarıyla yapabileceği işleri “ihaleler” açarak “şirketlere ” vermeye devam edecek misiniz?
4- Bu şirketler aracılığıyla Emekçinin gasp edilen sendikal hak, örgütlenme, toplu sözleşme ve bu sözleşmelerden elde edecekleri sosyal hakları geri verecek çalışmanız ve programınız var mı?
5- Belediyeye kalıcı ya da geçici işçi alımında alınacakların adları İlçe Başkanının cebinde ya da kasasında mı olacak? Partinize üye olma zorunluluğunun önüne geçecek misiniz?
6- (Muhalefet partilerine) Akp’nin yaptığı gibi Belediye çalışanlarını zorla mitinglere götürecek misiniz?
7- Taşeron sistemine, şirket işçiliği sistemine, esnek çalışma biçimleriyle hak yitirişlerine , müteahhit uygulamalarına son verebilecek. Tüm çalışanları eşit işe-eşit ücret temelinde kadrolu yapabilecek misiniz?
Yanıtlarınızı büyük bir onurla, Kamu çıkarını gözeten, Halkçı, Milliyetçi anlayış içerdiği sürece yayınlayacağım.
Bekliyorum…..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.