Karacabeyli 11 genç çiftçi hibe alacak

Bursa’da, Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında ‘Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi-2017 Uygulamaları Değerlendirme Çalışmaları’ tamamlandı. Buna göre Karacabey’den 11 genç çiftçinin projeleri ile ilgili 30 bin TL hibe desteğinden yararlanacakları açıklandı.
Konuyla ilgili İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “İlk uygulaması 2016 yılında gerçekleştirilen ve ilimiz çiftçileri ile genç yatırımcılarımızca büyük heyecanla beklenen Genç Çiftçi Desteklemesi hibe programı ile ilgili değerlendirme çalışmaları ‘Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ’ (Tebliğ No: 2017/10)” hükümleri gereği 29.05.2017 tarihinde tamamlanmıştır.
2017 yılında ilimize 136 adet hayvancılık, 54 adet bitkisel üretim ve arıcılık konulu olmak üzere toplam 190 adet proje tahsis edilmiştir. Değerlendirme Komisyonu, Bursa genelinde İlçe Müdürlüklerimize yapılmış olan 1066 adet başvuruyu büyük bir titizlikle incelemiş ve değerlendirmiştir. Bakanlığımız tarafından ilimize tahsisi yapılan 190 adet projeyi önce ilçeler bazında dağıtmış, daha sonra her ilçeden hak sahiplerini belirlemiştir.” denildi.
Bu doğrultuda, Karacabey’den 11 genç çiftçi projeleri ile ilgili 30 bin TL hibe desteğinden yararlanacak. İlçedeki projelerin dağılımına bakıldığında ise, 7 Büyükbaş (Sığır), 2 Küçükbaş (Koyun), 1 Arıcılık ve 1 de Mantarcılık alanında hibe desteği verilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.