Karacabey’in yeni yüzü açıldı

*Karacabey Belediyesi kentin girişindeki en önemli eserlerden bir tanesi olan Şehit Pilot Savaş Acarca Parkı’nın açılışını yaptı.
*Karacabey Belediyesi, Karacabey’in estetik görüntüsüne yönelik çalışmalarını tüm hızı ile sürdürüyor. Karacabey Belediyesi tarafından tadilata girildikten sonra bambaşka bir çehreye bürünen ve ilçenin vitrini konumundaki Şehit Pilot Savaş Acarca Parkı; önceki gün şehidin annesi, protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla yeni görünümü ile hizmete açıldı.

Kısa bir süre önce tadilata girerek tümüyle elden geçirilen park; kot farkı ortadan kaldırılarak doldurulan alanlarla daha da genişledi. Bunun yanı sıra yeniden yapılan yeşil alanlar, oyun grupları, yürüyüş yolları, spor aletleri ve estetik ışıklandırması ile bölgeye ve Karacabey’e değer katacak.
Parkın açılışı nedeni ile gerçekleşen törene Şehit Pilot Savaş Acarca’nın annesi Nahide Acarca, Mustafakemalpaşa Kaymakamı Mustafa Masatlı, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Jandarma Komutanı Binbaşı Erdal Özkoroğlu, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
İlk olarak söz alan muhtar Hasan Koyuncu böyle bir parkı mahallesine kazandırdığı için Başkan Ali Özkan ve belediye personeline teşekkür etti. Mahalle sakinlerinin parktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sonrasında ise Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan bir konuşma yaptı.
Yaptığı konuşmada Başkan Özkan, ilk olarak başta Şehit Pilot Savaş Acarca olmak üzere tüm şehitlere Allahtan rahmet diledi. Gelişen Karacabey’in, çeşitli çalışmalarla daha da ileriye gideceğini ifade eden Özkan “Bizler de gelişen Karacabey’in her noktasına, her köşesine özenerek hizmet getiriyoruz. Burası bizim için ayrıca önemliydi. Hem şehit pilotumuzun adını taşıyordu hem de ilçemizin girişindeki vitrin konumundaydı. Gecesi ve gündüzü ayrı bir güzel olan böyle bir park artık sizlerin hizmetinde. Hayırlı olsun” dedi.
Başkan Özkan ayrıca parkın yanında bulunan caminin de restore edileceğini ve park ile birlikte güzel bir merkez oluşacağını belirtti. Özkan; “Burada bir hedefimiz daha var. Bir taş kahve kurmak istiyoruz. Bu taş kahve örnek bir mekan olacak. Tüm Karacabeylilere hizmet edecek” diyerek konuşmasını tamamladı.
Programda son olarak söz alan Mustafakemalpaşa Kaymakamı Mustafa Masatlı da şehirlerin nefes almasına katkı sağlayan böyle bir parkı Karacabey’e kazandırdıkları için Başkan Özkan’a teşekkür etti.
Kurdele ile açılış töreninin ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar yeni yapılan park alanını gezdi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.