Karacabey’in değerleri milletin adamları

*Türk tarihinin dönüm noktalarında her zaman için önemli izler bırakmayı başarmış olan Karacabey, vatan sevdasıyla yanıp tutuşan kahraman insanlarıyla, Türkiye için millet için milli birliğimizin sağlanması için daima öncü rol üstlenmiştir.

*Karacabey’in değerleri ve kahramanlık hikayeleri ile geçmişten geleceğe adından hep gururla söz ettirmeye devam edeceğini vurgulayan Belediye Başkanı Ali Özkan, “Milli birliğimizin sağlanması için ortaya koyduğu ‘vatansever’ kimliğiyle Karacabey’imiz, Türk tarihinin kahramanlık hikayelerine adını yazdıran çok sayıda değerli isme sahip kadim bir şehirdir. Bu ülke, bu millet, yüzyıllardır vatan sevdasının en güzel örneklerine tüm dünyaya göstermiştir. Dolayısıyla Türk’ün tarihinde kahramanlar bitmez” dedi.

Bursa’nın Karacabey ilçesi, vatan sevdasıyla yanıp tutuşan kahraman insanlarıyla, Türk tarihinde kahramanlık destanına dönüşen unutulmaz hikayelerin baş rolünde yer almayı başarmıştır.

Sahip olduğu eşsiz coğrafyasının yanı sıra yüzyıllardır verimli tarım arazileriyle de üretimin merkezlerinden biri olan Karacabey, yetiştirdiği nice kahramanlarla da Türkiye için millet için milli birliğimizin sağlanması için daima öncü rol üstlenmiştir.

Bundan 100 yıl önce, 23 Nisan 1920’de Ankara’da, millet iradesinin ortaya konduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış duasını, Karacabey’in en önemli değerlerinden Mustafa Fehmi Gerçeker yapmış ve meclise Bursa mebusu olarak girdikten sonra da vefatına dek mebusluğunu devam ettirmiştir.

Unutulmaz kahramanların doğduğu yer

Türk tarihinin dönüm noktalarında her zaman için önemli izler bırakmayı başarmış olan Karacabey, İstanbul’un fethi sırasında surların üzerine çıkan ilk Türk askeri olan Uluabatlı Hasan’ın memleketi olarak da her zaman gururla anılmıştır.

Aynı şekilde Karacabey’de, işgal döneminde de pek çok kahramanlık hikayesi baş göstermiştir. Yaklaşık bir asır önce, işgal döneminde attığı tek mermiyle oturduğu köydeki herkesin hayatını kurtarıp, kendisi şehit olan Demir Dede, Karacabey’in bir başka kahramanı olarak öne çıkmaktadır.

Hatırlanacağı üzere Karacabey Belediyesi de değerlerine her koşulda sahip çıkarak, 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü’nde Demir Dede’nin mezarını yenilemiş ve kendisine, mezarı başında yoğun katılımla anma töreni gerçekleştirmişti.

Bu milletin Kahramanlık hikayeleri bitmez

Karacabey’in değerleri ve kahramanlık hikayeleri ile geçmişten geleceğe adından hep gururla söz ettirmeye devam edeceğini vurgulayan Belediye Başkanı Ali Özkan, “Milli birliğimizin sağlanması için ortaya koyduğu ‘vatansever’ kimliğiyle Karacabey’imiz, Türk tarihinin kahramanlık hikayelerine adını yazdıran çok sayıda değerli isme sahip kadim bir şehirdir. Bu ülke, bu millet, yüzyıllardır vatan sevdasının en güzel örneklerine tüm dünyaya göstermiştir. Dolayısıyla Türk’ün tarihinde kahramanlar bitmez. Bundan 100 yıl önce tersanelerini, karargahlarını, her şeyini kaybeden şanlı Türk milleti, adeta küllerinden doğarak, bu güzel vatanı bizlere miras olarak bırakmıştır. O zaman zorluklar içinde, yokluk içinde kurulan büyük Türkiye Cumhuriyeti de bugün, yoluna emin adımlarla ilerlemektedir. Ve 100. yıl önce bugün, 23 Nisan 1920’de Karacabeyli insanımız, müftü, din adamı Mustafa Fehmi Gerçeker’in dualarıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmıştır. Bu uğurda mücadele eden başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan toprağı için kahramanca mücadele eden tüm ecdadımızı, bir kez daha saygı ve minnetle yâd ediyoruz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.