Karacabey’in baraj hayali gerçek oluyor!

Yıllardır tüm Karacabey’in heyecanla beklediği Gölecik Barajı ile ilgili, müjdeli haber geldi. Hem içme suyu, hem de tarımsal sulamayı içine alan oldukça büyük kapsamlı bir proje olan Gölecik Barajı’nın sözleşmesi DSİ yetkilileri ve yüklenici firma arasında imzalandı
DSİ Genel Müdür Yardımcısı Ergün Üzücek başkanlığında, Genel Müdürlüğün Namık Kiper Toplantı Salonu’nda 1 Aralık 2016 tarihinde yapılan merasimle Bursa Gölecik Barajı’nın sözleşmesi imzalandı. İmza merasimine Barajlar ve HES Dairesi Başkanı Tuncer Dinçergök, yüklenici firma Özdoğan Grup’a bağlı Özkar A.Ş. yetkilileri ile Daire Başkanlıkları’ndan ilgililer katıldı.
DSİ Genel Müdür Yardımcısı Ergün Üzücek, Gölecik Barajı’nın Bursa ve Karacabey’e hayırlı olmasını diledi.
Karacabey Gölecik Barajı’na; depolaması 35,86 milyon m3 olup, ilçe merkezine yılda 7,4 milyon m3 içme ve kullanma suyu temini ile 45 bin dekar arazinin sulu tarıma kavuşturulması için gerekli depolama tesisi yapılacağı bildirildi. 77,1 milyon liralık maliyet ile 4 yıl içerisinde bitirilmesi planlanan Gölecik Barajı’nın, Karacabey’in en büyük gerdanlığı olacağı belirtildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.