Karacabey’in 16. okulu hayırlı olsun!

Karacabey’de 15 Temmuz sürecinde Uludağ Eğitim Kültür Vakfı’na ait olup yurt olarak kullanılan taşınmaz yeni bir ortaokula dönüştürüldü. Emirsultan Mahallesi 238. Sokak’ta bulunan Muhsin Yazıcıoğlu Ortaokulu’nun, 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı itibariyle hizmete gireceği açıklandı. 16 Derslik, Çok Amaçlı Salon, Kantin vb. bölümleri bulunan okulda, normal sınıfların yanı sıra Anasınıfı ve Özel Eğitim Sınıfı’nın da bulunacağı bildirildi.

Esentepe ve Emirsultan Mahallesi’ndeki öğrenciler için hizmet verecek olan okulun Kurucu Müdürlüğü’ne ise Şehit Serkan Şahin Ortaokulu Müdür Yardımcısı Ali İşcan görevlendirildi.

Konuyla ilgili ilçe kamuoyunu bilgilendiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, “15 Temmuz sürecinde Uludağ Eğitim Kültür Vakfı’na ait olup yurt olarak kullanılan taşınmazın, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devredilmesi sebebiyle Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden İlçe Müdürlüğümüze tahsis edilmesi ve o bölgede ortaokul binasının çok ihtiyaç olması nedeniyle bu yerin okula dönüştürülmesi gerektiğinden açılış işlemleri zaman aldı. Ancak sonuç itibariyle Muhsin Yazıcıoğlu Ortaokulu, Esentepe ve Emirsultan Mahalleleri için kayıt alanı oluşturularak hizmete hazır hale getirildi.

Eğitim camiamıza hayırlı uğurlu olsun. Bu süreçte okulun eğitim-öğretime kazandırılmasında ve özellikle binanın yurttan okula dönüştürülmesi aşamasında tadilat ve onarımını gerçekleştiren Karacabey Belediyesi Başkanı Sayın Ali Özkan başta olmak üzere, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

Ayrıca son 7 yılda ilçemize kazandırılan 16. kurumun açılışını yapmaktan camia olarak son derece mutlu olduğumuzu da belirtmek isterim. Bununla birlikte ilçemize kazandırılan yatırımların 6 tanesi hayırseverlerimiz tarafından, 6’sı okul/bina dönüşümlerinden, 4 tanesi de devletimiz tarafından gerçekleşmiştir. Bu vesileyle tüm bu yatırımların ilçemize kazandırılmasında başta hayırseverlerimiz olmak üzere, emeği geçenlere bir kez daha çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.