Karacabey’e yeni Jandarma Komutanı

Karacabey’e yeni atanan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Uyanık geçtiğimiz hafta göreve başladı. Belediye Başkanı Ali Özkan’ı ziyaret eden Uyanık, görev süresi boyunca ilçeye elinden gelen hizmetleri sunacağını söyledi.
Yüzbaşı Mutlu Tokmak’ın Ankara Güvercinlik Jandarma Okullar Komutanlığı’na görevlendirilmesi sonrası yerine Şanlıurfa’nın Harran İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan gelen Binbaşı Murat Uyanık atandı.
Yaklaşık 4 yıldır Harran’da görev yapan Jandarma Binbaşı Murat Uyanık’ın ilçede vatandaşlar tarafından çok sevilen ve sayılan bir komutan olduğu öğrenildi. Harran’a geldiği günden beri halkla kaynaşan, halkın güvenliğini ve çıkarlarını gözeterek işini özveriyle yapmaya gayret gösteren Murat Uyanık’ın, geçtiğimiz yıl Binbaşı rütbesi aldığı kaydedildi. Binbaşı Uyanık’ın ayrıca, her fırsatta şehit ve gazi ailelerini ziyaret ederek onlara manevi destekte bulunduğu vurgulandı.
Murat Uyanık kimdir?
1999 yılında Bursa Işıklar Askeri Lisesi’nden, 2003 yılında ise Harp Okulu’ndan mezun olan Murat Uyanık’ın ilk görev yeri Bitlis Hizan Komando Bölük Komutanlığı oldu. Daha sonra Aydın Eğitim Taburu’nda Bölük Komutanlığı görevini icra eden Murat Uyanık, ardından Şırnak Uzungeçit Komando Bölük Komutanlığı görevinde bulundu. 2015 yılı Genel atama sonrası Şanlıurfa’nın Harran ilçesine atanan evli ve bir çocuk babası Binbaşı Murat Uyanık, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.