KARACABEY’E, ÖKSÜZ EVLAT MUAMELESİ!

Karacabey’liler, TOKİ’nin Mustafakemalpaşa’da uygulamaya geçirdiği 694 adet 3. toplu konut projesinden yararlandırılmamış olmasını eleştirdi.
Vatandaşlar, Mustafakemalpaşa’da 694 adet ihtiyaçlı ailenin ev sahibi olmasını sağlayacak olan “Her Yıl 100 Bin Sosyal Konut” projesinin Karacabey’de neden yapılmadığının açıklanması istendi.
Mustafakemalpaşa’da yeni yapılacak olan 3. TOKİ projesinin uygulamaya geçirilmesine saygı duyduklarını söyleyen Karacabeyliler, “Söz konusu bu konutlar dar gelirli aileler için 81 ilde yapılacak. Türkiye’nin her tarafında yapacak olan bu projenin hayata geçirileceği ilçeler arasında Mustafakemalpaşa var da, Karacabey neden yok?
Karacabey’de dar gelirli aile yok mu? Ya da, Karacabey sahipsiz mi? Mustafakemalpaşa’da yeni yapılacak konutlarla birlikte TOKİ’nin 3. projesi hayata geçiriliyor. Karacabey’imize ise her zaman olduğu gibi “2 proje ile yetinsinler” deniliyor. Mustafakemalpaşa’da yapılsın da, Karacabey’e üvey evlat muamelesi yapılmasın. Belediyemizden, dar gelirliler için ilçemiz de de TOKİ konutu yapılmasını istiyoruz. Bizler, bu ekonomik şartlarla ev sahibi olamıyoruz. Asgari ücretli ve dar gelirli aileler olarak TOKİ aracılığıyla yapılacak konutlardan yararlanmak istiyoruz. Bizim, uzun vadeli taksitlerle, kira öder gibi uygulamalarla ucuz maliyetli ev sahibi olma hakkımız yok mu?
Nüfusumuz 85 bini geçti. İlçemizde konut sıkıntısı yaşanmaktadır. Kiralar aldı başını gidiyor. Aldığımız maaşın yarısı kiraya gidiyor. Bu da geçim sıkıntısını arttırıyor. TOKİ konutları olursa, en azından kira öder gibi ev sahibi olabiliriz.
Dar gelirli ailelerin sesi olarak, 3. Toplu Konut Projesi’nden ilçemizin de yararlandırılmasını istiyoruz” dediler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.