Karacabey’e hizmet için, yola devam!

Adalet ve Kalkınma Partisi Karacabey İlçe Başkanı Murat Erol, ilçede uzun bir süredir yapılmayan bir etkinliğe imza attı. Karacabey’in yerel basınıyla önceki akşam iftarda buluşan Erol, siyasi geleceğinden ilçe sorunlarına, hizmetlerden yatırımlara kadar dobra açıklamalarda bulundu. Erol ayrıca, basın sektöründeki sıkıntılarla ilgili de elinden geleni yapacağını söyledi.
Coşkun Izgara Parkada’da düzenlenen iftar programına AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol’un yanı sıra; Meltem Gazetesi, Takip Gazetesi, Yörem Radyo TV Gazetecilik A.Ş., Haber Gazetesi ve Yörem Gazetesi personelleri olmak üzere ilçenin basın mensupları katıldı.
Samimi bir ortamda gerçekleşen iftar yemeği sonrası yerel basın temsilcilerine katılımlarından dolayı teşekkür eden AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol, Karacabey’deki gazetecilerin Bursa ve ilçelerdeki çok sayıda gazeteciden daha iyi olduğunu savundu. Karacabey’in basın yönünden çok şanslı olduğunu dile getiren Erol, “Yerel basın, haberleşmenin temel işlevini oluşturur ve yerel demokrasinin işlerliğine katkıda bulunur. Sivil toplumun inşasını sağlar, yönetenle yönetilen ilişkisinin düzenlenmesine ön ayak olur. Yerel denetim işlevini yerine getirir. Toplumu bir arada tutan değerlerin sürdürülebilirliğini sağlar.
Bizler siyasetçiler olarak sorumlu olduğumuz vatandaşlarımıza hizmet etmek için gayret gösteriyoruz. İlçemizin en iyi şartlara kavuşması için mücadele ediyoruz. Bu mücadeleyi verirken, bizim en yakın arkadaşlarımız basının değerli temsilcileridir. Günün her saatinde aktif olarak çalışan siz değerli basın mensupları sayesinde temel haklardan biri olan bilgi edinme hakkını icra ediyoruz. Yeni Türkiye idealimize en büyük katkıyı basın mensupları verdi. AK Parti olarak yeni Türkiye adına özellikle basın hak ve özgürlükleri için elimizden gelen tüm desteği verdik. Yeni Türkiye’de kaleminden ekmeğini kazanan bütün basın mensubu ve yerel medya mensubu arkadaşlarımız için var gücümüzle çalışıyoruz.
Güçlü ve gelişmiş bir yerel basına sahip olan ülkelerde, demokrasinin sağlam bir zeminde, sorunsuzca işlediğini görmek mümkündür. Çünkü bu ülkelerde yasama, yürütme ve yargı erklerinin yanında dördüncü kuvvet daha vardır ki, oda basındır. Yönetim mekanizmasının kamuoyu adına denetlenmesi gibi önemli görevlerin basının sorumluluğunda olduğu unutulmamalıdır.
Karacabey’deki yerel basının bu görevi hakkıyla yerine getirdiğini görmekteyiz. Şehrine sahip çıkan bir yerel basına sahip olduğu için Karacabey’imizin çok şanslı bir ilçe olduğunu belirtmek isterim” ifadelerine yer verdi.
Basın sektörünün 2 temel sorunu
Basın mensupları, yerel basının 2 önemli sıkıntısını paylaştı. İlk olarak yerel gazetelerde yayımlanan resmi ilanlardaki fiyat tarifesinde 2017 yılının altıncı ayına girilmesine karşın herhangi bir zam yapılmadığı belirtildi. Bir diğer önemli sorunun da Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerdeki yerel basını hemen hemen hiç desteklemediğine vurgu yapıldı. Basın mensupları “Büyükşehir’e bağlandık ancak desteğini hiç göremedik. Ayda, yılda bir iki kez reklam vermekle destek olmaz. Büyükşehir’in Bursa basınına verdiği desteğin aynısını ilçelere de vermesini bekliyoruz.” dedi.
Bu iki önemli sıkıntıyla ilgili elinden gelen çalışmayı yapacağını belirten Erol, “Büyükşehir’le olan sorunu ben bizzat Büyükşehir Belediye Başkanımızla görüşeceğim. Olumlu bir sonuç alacağımı düşünüyorum. Bu konuda haklısınız. Resmi ilan tarifesi konusu Ankara ile ilgili bir durum. Ancak Bursa Milletvekillerimiz Hüseyin Şahin ya da Zekeriya Birkan’la temas kurup bu konuyu Ankara gündemine taşıyacağım.” diye konuştu.
Karacabey’de hizmetlerde ve yapılacak yatırımlarda son durum
İlçede yapılan ve proje aşamasında olan yatırımlarla ilgili bilgi veren Erol, “Yeniköy’deki yıllardır sıkıntı arz eden ve aile hekimi olmadığı için tam anlamıyla hizmet veremeyen ‘Yeniköy Sağlık Evi’ şuan 1 hekim ve 1 hemşire ile 12 ay boyunca hizmet verecek. 112 Acil Servis ekibimizde şu an da yarım gün çalışıyor ama sezonla birlikte tam gün çalışmaya devam edecek.
TOKİ bölgesine sağlık ocağı açıyoruz. Belediye şu anda tadilatını yapıyor. Sağlık Ocağı’na tayinle doktor ve hemşire sağlayacağız.
Yeni Devlet Hastanesi’nin hizmete girmesiyle birlikte, atıl durumda kalan eski A Blok’un Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’na bağlı bir ‘Sağlıklı Yaşam Merkezi’ne dönüşmesi için çabalıyoruz. Zemin etüdlerin de çürük çıkan eski hastanemiz Bursa Büyükşehir tarafından yıkıldı. İnşa edilecek olan ‘Sağlıklı Yaşam Merkezi’mizde; Obezite ile mücadele ve sağlıklı beslenme birimi, tütünle mücadele ve sigara bıraktırma polikliniği, gebe bilgilendirme sınıfı, annelik okulu, kadın sağlığı bölümleri, ergenlik problemleri çözümü ve takibi, internet bağımlılığıyla mücadele, diyabetik hasta birimi, kanser tarama gibi çeşitli sağlık hizmetleri veren birimler ve yaklaşık 5 mahallenin de aile hekimliği hizmetleri yer alacak. İlçemizde diş hastanesi eksiğimiz var. Yeni Devlet Hastanemiz’de uygun görülen mevkiiye diş birimini koymak da projelerim içerisindedir.
Emar konusunda da 15 dk’da Mustakemalpaşa’ya gidip çektirebiliyoruz. Devleti bu kadar zengin kabul etmemiz lazım. Mustafakemalpaşa’da olmayan çok ciddi bir makine koyalım. Mustafakemalpaşa bizden, bizde onlardan faydalanalım diye düşünüyorum.
Bu arada, çadırlarda kalan mevsimlik işçilerinde aşılamaları bitti ve sağlık ekipleri eğitimde vermektedir.
Eski Milletvekilimiz Önder Matlı’nın cezaevleri konusunda girişimleri olmuştu. Kaldırılan cezaevinin yeri Adalet Bakanlığı tarafından şu an bir süreliğine Karacabey Belediyesi’ne kiralandı. Bu alan içinde projelerimiz var. Hükümet Konağı’nı bu alana taşıyarak ve mevcut olan Hükümet Konağı’nı da arkasında yeni yapılan demokrasi meydanıyla entegrasyonunun sağlanarak Kent Müzesi şekline dönüştürülmesi adına bir proje düşünüyorum.
Eğitimle alakalı olarak da Karacabey’de yaklaşık 15 bin öğrenci ikili sistemde eğitim görürken, şu anda bu sayıyı iki bin kişilere düşürdük. Bundan 3 sene önce biz bu işe girdiğimizde, olmaz diyorlardı. Ama başarılı olduk. Şu andaki en büyük sıkıntı Karacabey Ortaokulu. Darbe neticesinde devlete geçen okullarla biz bu ortaokulu işini çözebilmeyi ümit etmiştik. Fakat FEM Dershanesi yeterli gelmedi. Kazangil Yurdunu da TÜGVA aldı. Ortaokul sorununu mutlaka çözeceğiz. Yer arayışı içindeyiz. Yer bulduğumuz an ivedilikle bir ortaokul inşaatını başlatacağız. Bunun yanı sıra Endüstri Meslek Lisesi’nin eski lojmanının arka kısmında şu anda etüd çalışması yapılan bir ortaokulu projemiz var. Özel okullarla yarışabilecek tarzda olacak olan bu okulumuzla birlikte ilçede rahatlama olacağına inanıyorum.
Devlet Su İşleri arkasında da bir ortaokul projemiz var. Çünkü burada da bir nüfus mevcut. Bunu da hayata geçirmek için çalışıyoruz. Milli Eğitim Müdürümüz Emin Dingin’in pratik ve çözüm odaklı olmasıyla uyum içinde çalışıyoruz. Büyükşehir nezdinde Karacabey’e bir engelli okulu kazandırmanın peşindeyiz. AK Parti hükümetleri döneminde engellilere çok ciddi manada yollar açıldı ve bizde bunu ilçemizde perçinlememiz gerekiyor. Engelsiz Yaşam Merkezi’miz bir nebze rahatlatır ama bizim eğitim vereceğimiz engelliler ile ilgili okul çalışmamız devam ediyor.
Karacabey’in 20 yıllık hayali olan Rehberlik Araştırma Merkezi yoğun uğraşlarımız sonucunda netice verdi. Eski Milli Eğitim Müdürlüğü’nün olduğu iki katı Ağustos ayı içerisinde Rehberlik Araştırma Merkezi olarak hizmete sunacağız. Mustafakemalpaşa ile birlikte 1500’ü aşkın Özel Eğitim öğrencileri ve velisi artık eğitsel değerlendirme, tanılama ve yönlendirme için Nilüfer’e gitmek zorunda kalmayacak.
İmam Hatip Liseleriyle ilgili sıkıntılar yaşadık. Ama yeni binanın yapılmasıyla 14 Eylül rahatladı. İmam Hatip Liselerimizde 800’ün üzerinde öğrencimiz eğitim-öğretim görmektedir. Okul yoğunluğu açısından kaliteyi ilçemizde arttırdığımızı düşünüyorum.
Tarım konusuna da gelince, 683 bin dönüm ekilebilir araziye sahibiz. Verdiğimiz mücadele sonucunda açılacak olan Susurluk Şeker Fabrikası nezdinde alanlarımızın belli bir dönümü pancarla doldu. Karacabey topraklarında pancarı görmenin mutluluğu içindeyiz. 100 bin dönüm domatesimizi de 80 bin dönüme düşürmüş olduk. 11.250 dönüm pancar, 190 bin dönüm buğday, 50 bin dönüm tohumluk mısır, 50 bin dönüm normal mısır ve diğer biber, kavun, karpuzla birlikte ciddi manada bir alana ekim yapılıyor.
Şehir efsanesi Gölecik Barajı’nı ise 45 sene konuştuk. Ama benim dönemimde başarmak kısmet oldu. 90 milyonluk, 93 metre yükseklikte, 415 metre açıklığı olan, 35 milyon metreküp su tutan ve bunun 7,5 milyon metreküpü içme suyu olan Karacabey’in geleceğini çok fazla etkileyecek Gölecik Barajı’nı ilçemize kazandırmayı başardık. Yeşildere Barajı devam ediyor. İki baraj aynı anda yapılamaz iken, bölgenin milletvekiline sahip olduğumuz avantajımızla bu da gerçekleşti.
Yeniköy yolu ile ilgili proje Karayolları Bölge Müdürlüğü’nde yapıldı fakat prosedürleri aşama aşama gerçekleşiyor. Halkımız ne zaman yapılacak diye soruyor? Ciddi manada mücadele vererek 2017 yatırım planı içerisine aldırmak için çaba gösteriyorum. Projenin bitmesi, işi bitirmiyor. Bu yılın yatırım planına koyabilirsek, 2018 yılında 12 metre genişliğindeki, sıcak asfalt olacak olan Yeniköy yolunu yaparız diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Karacabey için çalışıyoruz
Göreve geldiği günden bu yana 5 seçim ve 1 de darbe girişimi atlattığını belirten Murat Erol, kesinlikle başarısız olduğunu düşünmediğini söyledi. İlçeye yapılan ve yapılacak hizmetler konusunda da gece gündüz demeden çalıştığını ifade eden Erol, “Siyaseti severek yapıyorum. İlçem için çalışmak ve hizmet etmek beni gerçekten mutlu ediyor. Tabii bu konuda yapamadıklarımız da oluyor. Ancak şunu açıkça belirtmem gerekirse, iktidar partisinin bir ilçe başkanı olarak, göreve geldiğim günden bu yana başarısız olduğumu düşünmüyorum.” diye konuştu.
İlçe Başkanlığı mı, milletvekilliği mi?
“Görev süreniz boyunca yoruldunuz mu? Siyasetteki hedefleriniz nedir? Milletvekili olmayı düşünüyor musunuz?” şeklinde kendisine iletilen sorulara da içtenlikle yanıt veren Erol, “15 yıldır siyasetin sahasındayım. Geçen süreye rağmen kesinlikle bir yorgunluğum yok. Partimde ne görev verilirse verilsin yapmaya hazırım. Bu ilçe başkanlığı da olabilir, milletvekilliği de. ‘Zafer hazırlık sever’ diye bir söz var. Bölgenin bir milletvekili olması gerektiğinin inancındayım. Milletvekilliğine meraklı değilim ama görevden de kaçmam. Şunu da açıkça belirtmem gerekir ki, milletvekili olacaksam, Karacabey’den tam destek almam gerek. Tüm ilçe dinamiklerinin arkamda olması lazım. Yani taht işi baht işidir. Siyasette hedefler bitmez.” ifadesini kullandı.
Belediye ile uyumsuzluk var mı?
İlçe kamuoyunda sıkça konuşulan, “AK Parti ile Belediye arasında anlaşmazlıklar var, uyum yok” şeklindeki iddialarla ilgili de konuşan Murat Erol, “Belediye Başkanımız Sayın Ali Özkan’la anlaşamadığımız söylentileri doğru değildir. Bizler siyasete birlikte başladık. Ancak maalesef ilçemizde konuyla ve partiyle ilgisi olmayan ve laf taşımayı maharet gören kişiler, bu durumları kamuoyuna farklı farklı söylemler şeklinde yayarak ben ve Sayın Özkan’ın uyum sorunu yaşadığını belirtiyor. Aslında Belediye ile iktidar partisi arasındaki durum aile ortamına benzer. Aile içinde sorunlar, tartışmalar ya da fikir ayrılıkları olmuyor mu? Siyasette de bu tür şeyler olabilir ancak bunlar çözülmeyecek sorunlar değil. Sayın Başkanla herhangi bir uyumsuzluğumuz yok.” dedi.
Kongre ne zaman?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden AK Parti Genel Başkanlığı’na seçilmesinin ardından kongre süreçlerinin nasıl işleyeceği ile ilgili bir soruya cevap veren Başkan Murat Erol, “Net bir tarih yok. Ancak Ramazan Bayramı sonrası kongre takvimi açıklanır. Bundan sonra da parti içi hazırlıklar başlar. Tahmin ediyorum okulların açılmasıyla birlikte ilçe kongrelerimiz de start alır.” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.