Karacabey’den Mehmetçiğe asker selamı

Karacabeyliler geçtiğimiz Cuma günü, genç yaşlı demeden ellerinde Türk bayrakları ile Barış Pınarı Harekatı’na katılan Mehmetçiğe selam durarak tam destek verdi.
Karacabey Belediyesi tarafından Suriye’deki terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek için başlatılan Barış Pınarı Harekâtı kapsamında operasyona katılan askerlere destek amacıyla dün ‘Mehmetçiğe Destek Buluşması’ düzenlendi.
Cumhuriyet Alanı’nda gerçekleşen buluşmaya Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Ali Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan, MHP İlçe Başkanı Hilmi Kaya, daire amirleri, resmi kurumlarda görevli yönetici ve personeller, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile muhtarlar katıldı. Ayrıca, eğitime 2 saat ara verilerek yüzlerce öğrenci ve öğretmenler de etkinlikte yer aldı. Diğer yandan CHP, İYİ Parti, Saadet, Vatan, BBP, DP ve DSP ilçe başkanlarının Cumhuriyet Alanı’ndaki programa katılmamaları da dikkatlerden kaçmadı.
Törende ilk olarak, meydandaki herkes Atatürk Anıtı’na dönerek hep bir ağızdan ve asker selamı vererek İstiklal Marşı’nı coşku içinde okudu.
Ardından Belediye Başkanı Ali Özkan, etkinliğin önemiyle ilgili bir konuşma gerçekleştirdi.
“Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” diyen Özkan, “Cumhurbaşkanımız öncülüğünde, Türk Silahlı Kuvvetleri’mizin sınır ötesinde gerçekleştirdiği bu operasyonda haklılığımız önceki akşam Amerika ile sağlanan anlaşma sonrası bir kez daha kanıtlanmıştır. Emelleri kur-saklarında kalmıştır. Bu operasyonu yanlış değerlendiren birçok dünya devleti, Türk’ün gücünü bir kez daha gördü. Çünkü hangi mesleği icra edersek edelim, her Türk asker doğar.
Bizi türlü tehditlerle, imalarla sıkıştırmaya çalışıyorlar. Ama Türkiye böyle durumlarda bir olmasını her zaman olduğu gibi yine başardı. Mehmetçiğimize Karacabey’den selam gönderiyoruz.” diye konuştu.
Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu da, ülkenin bekası ve güvenliği amacıyla TSK tarafından gerçekleş-tirilen Barış Pınarı Harekatı’nda Türk ordusunun haklı olduğunu belirterek, “Allah ordumuzu her daim muzaffer kılsın, devletimizi korusun.” ifadesini kullandı.
Anlamlı ve coşku içinde süren program, Karacabeyli Halk Şairi Süleyman Yücekaya’nın Türk ordusunu öven şiiriyle sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.