Karacabey’deki marketlerde gıda denetimleri sürüyor

Karacabey Belediyesi’ne bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki hizmet veren tüm marketlerde denetimlerini sürdürüyor. Belediye zabıta ekipleri yaptıkları denetimlerde, reyonlardaki ürünlerin fiyatı ile kasa fiyatının yanı sıra covid önemleri ile son kullanma tarihlerini de kontrol etti.

Karacabey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde gerçekleştirdikleri denetimlerde, kentte hizmet veren tüm marketlerde ürünlerin raf ve kasa fiyatlarını kontrol etti.

Yapılan denetimlerde ayrıca covid önemlerine uyulup uyulmadığı ve son kullanma tarihi geçmiş ürünler de kontrol edildi.

Denetimlerde, tarihi geçmiş ürünlere gıda mühendisi denetiminde el konularak bu ürünler imha edilirken, diğer pandemi kuralları ile fiyat kontrollerindeki kural dışı durumlar için de cezai işlem uygulanıyor.

Gıda güvenliği konusunda hassasiyet sürecek

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin bu tarz denetimlerinin aralıksız sürdüğünü belirterek, “Vatandaşlarımızın hem fiyat konusunda hem de hijyen konusunda sıkıntı yaşamamaları için ekiplerimiz denetimlerini sürdürmekte. Tarihi geçmiş ürünler tespit edildiği takdirde ekiplerimiz tarafından el konulurken, bunun yanında diğer kontrollerde bir eksiklik fark edilmesi durumunda da cezai işlem uygulanmaktadır. Gıda güvenliği konusunda hassasiyetimiz sürecek” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.