Karacabey’de Spor Kompleksinde çalışmalar sürüyor

Karacabey’de Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerine spor imkanı

• Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Öğretmenler Parkı içerisindeki Spor Kompleksinde devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Ziyaret kapsamında Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin spor çalışmasına katılan Özkan, eğitmen ve sporcularla sohbet ederken, öğrencilere spor çantası da hediye etti.

Karacabey, 09.11.2022 – Karacabey’de spora olan yatırımlar ve teşvikler tüm hızıyla devam ediyor.

Karacabey Belediyesi’nin ilçe genelinde sporu 7’den 70’e her yaşta ve herkese sevdirmek adına sürdürdüğü çalışmalar günden güne büyüyor. Son olarak Karacabey Belediyesi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri için hayata geçen spor faaliyetleri, Öğretmenler Parkı içerisindeki yeni salonda başladı. Belediye Başkanı Ali Özkan eğitimlere katılarak, öğrencilerle birlikte spor yaptı. Özkan, eğitmen ve sporcularla sohbet ederken öğrencilere spor çantası da hediye etti.

Başkan Özkan yaptığı açıklamada, “Karacabey Belediyesi olarak spora büyük önem veriyoruz. Göreve geldiğimiz 2014 yılında bir tek 2. Amatörde bir futbol kulübümüz vardı. Bugün yüzmeden okçuluğa, basketboldan güreşe kadar, tam 22 branşta Karacabey Belediyespor faaliyet göstermektedir. 2011 verilerine göre ilçemizdeki lisanslı sporcu sayısı 280 – 300 civarındayken, şu anda 10 bin tane kayıtlı ve lisanslı sporcumuz Karacabey Belediyesi bünyesinde spor yapmaktadır. İlçemizin spor gösterdiği bu özen, Bakanlığın da dikkatini çekti. Şu anda içinde bulunduğumuz salon, bu kapsamda Bakanlık tarafından verilen hibe ile hayata geçti. Ben bu vesileyle Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Her yaştan vatandaş spor faaliyetlerini gerçekleştiriyor

Özkan sözlerine şöyle devam etti: “Salonumuzda her gün, bine yakın ve her yaştan vatandaşımız çeşitli branşlarda spor faaliyetlerini icra etmektedir. Karacabey Belediyesi’nin servisleri onları buraya getirmekte, spor faaliyetleri sona erdikten sonra da tekrar onları alıp aldıkları yere geri götürmektedir. Çocuklarımızı, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan muhafaza etmek için spora büyük önem veriyoruz. Onları sportif faaliyetlerle meşgul etmek, meşru zeminlerde çalıştırmak istiyoruz. Bunun yanında da Karacabey’deki bütün vatandaşlarımızın sağlıklı yaşam için obeziteyle mücadele anlamında çeşitli sportif faaliyetlerine katılımlarını gerçekleştirmeye çalışıyoruz. 300 dönümlük bir alan içerisinde kurduğumuz bu spor kompleksinde, bölgenin spor merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.”

Çalışmalar devam edecek

Başkan Özkan, özel eğitim ve rehabilitasyon sınıflarında öğrenimlerini sürdüren öğrenciler için ayrıca bir kurs açtıklarını ve eğitmen görevlendirdiklerini belirterek, “Bugün de özel çocuklarımızla birlikteyiz. Onların burada, başlarında eğitmenleri ile çeşitli sportif aktivitelerle spor yapmasını sağlıyoruz. Bu faaliyetlerimiz bu zamana dek olduğu gibi bundan sonra da devam edecek. Vatandaşlarımız yeter ki istesin. Biz onların sağlıklı bir hayat için spor yapmaları noktasında her türlü yatırımı her türlü fedakarlığı gerçekleştirmeye kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, özel eğitim gerektiren öğrenciler için Karacabey Belediyesi’nin başlattığı uygulama ile eğitmen gözetiminde haftada iki gün spor faaliyetleri belediye spor salonunda hayata geçiyor. Salon, eğitim ve servis imkanlarının sporcular için ücretsiz sağlandığı belirtilirken, Karacabey Belediyesi benzer uygulamaları Kredi ve Yurtlar Kurumunda kalan öğrenciler için de hayata geçiriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.