“Karacabey’de sorunlar çok”

Milliyetçi Hareket Partisi Karacabey İlçe Başkanı Hüseyin Erol, geçtiğimiz Salı günü Sancak Medya’yı ziyaret etti ve Bursa TV’de yayınlanan, Cengiz Çimsöken’in sunduğu ‘Güncel’ programına konuk oldu. MHP’nin 2019 seçimlerine hazırlıkları ve Karacabey’in sorunları hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Erol, yerel yönetimlerde en büyük sorunun istişare kültürünün bulunmaması olduğunu vurguladı.
Göreve geldikleri günden itibaren yönetim kurulunun oluşturulmasına büyük bir önem gösterdiğini belirten Hüseyin Erol, “Yönetimimizi oluştururken yol arkadaşlarımızın performansı çok önemliydi. Her meslek grubundan arkadaşlarımız mevcut. Önemli olan Karacabey’in sorunlarını çözebileceğimiz, empati kurabileceğimiz bir ekibe sahip olmaktı.” dedi.
“’Üç Hilal’i Karacabey’e dikmek istiyoruz”
Siyasette samimiyetin önemli bir ölçüt olduğunu belirten Erol, “Biz halkımıza karşı samimiyiz. Seçim zamanı gidip oy istemek önemli değil. Önemli olan vatandaşların sorunlarına çözüm bulabilmek. 25 Ocak 2015’te seçildiğim günden itibaren Karacabey’in derdine de sevincine de ortak olmaya çalıştım. Düğünlere cenazelere katılmaya çalıştım. Karacabey’i bana oy verdiği için sevmiyorum. İlçemi her yönüyle seviyorum. Çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras olan ‘Üç Hilal’i Karacabey’e dikmek istiyoruz.” diye konuştu.
“Programsızlık yüzünden tarım bitmek üzere”
Karacabey’in yüzde 70’inin geçimini tarım ve hayvancılıkla sağladığını ifade eden Erol, geçmiş dönemlerde programsız yapılan tarımın, büyük problemlere yol açtığını söyledi. Bu programsızlığın bugün Karacabey’de tarımı bitirme noktasına getirdiğini vurgulayan Başkan Erol, “Haliyle köyden kente göçler de arttı. Mustafa Kemal Atatürk, “Köylü milletin efendisidir” demişti, ancak şu an baktığınızda köylü milletin kölesi durumunda. Türkiye’de üretilen salçanın yüzde 60’ı Karacabey’den çıkıyor. Karacabey’de üretilen domatesin ve biberin tadı dünyanın hiçbir yerinde yok. Ancak baktığınız zaman çiftçi hiçbir şekilde desteklenmiyor. Ben burada çiftçinin içine düştüğü sıkıntıları dile getirmek ve savunuculuğunu yapmak zorundayım. Ancak görünen o ki, ilerleyen zamanlarda inanın ekmek yapmak için buğday bile bulamayacağız.” şeklinde konuştu.
“Kazan-Kazan politikası uygulanmalı”
Yerel yönetimlerde en büyük eksikliğin istişare kültürünün olmaması olduğunu belirten MHP İlçe Başkanı Erol, “Bizim derdimiz kazan-kazan politikasının uygulanmasıdır. Dolu felaketi gerçekleştiğinde felaket bölgesine gittik. Bursa Milletvekilimiz Sayın İsmet Büyükataman da bölgeye geldi. Sorunların çözümü konusunda Büyükataman, Meclis’te basın açıklaması yaptı. Bize verilen sözler vardı ancak çözüm konusunda bir arpa boyu yol alınamadı.” dedi.
“Karacabey’de sorun ve eksikliler var”
Karacabey’de altyapıdan sosyal yaşama büyük sorun ve eksikliklerin bulunduğunu söyleyen Hüseyin Erol, “2019 yerel seçimlerine kadar Karacabey’i ‘yaşanabilir bir kent’ haline getirmek için çalışıyoruz. Gençlerimize baktığım zaman yüzlerinin gülmediğini görüyorum. Karacabey’e bir sanatçı geldiği zaman o kişiyi ağırlayacak bir meydan, bir konferans salonumuz yok. Karacabey’e geldiğiniz zaman 20-30 dakika otopark arıyorsunuz. Karacabey’in artık içe doğru değil dışa doğru büyümesi gerekiyor. Senelerdir yapılamayan bir sahil projesi var. İnsanlar artık sahilde gezmek istiyor, longoz ormanında doğayla buluşmak istiyor. Ancak bu orman için duydum ki oraya mandalar getirilecekmiş. Manda dediğiniz hayvan o bitki örtüsünü bitirir. Biz diyoruz ki doğa, doğa olarak kalsın.” ifadelerini kullandı.
“İlçe dinamikleri harekete geçmeli”
Nüfusun artmasıyla problemlerin de fazlalaşacağına dikkat çeken Başkan Erol, “En büyük endişemiz de bu. Asansörde yanınızda biri dikildiği zaman bile rahatsız olursunuz. Karacabey’de değerlendirilmeyen çok fazla arsa var. Bizim amacımız ilçenin dinamiklerini harekete geçirmek. Demokrasi der ki, ‘Bir kişinin özgürlüğü, diğer kişinin özgürlüğünü kısıtladığı noktada biter.’ Bizim derdimiz başkalarının özgürlüğünü kısıtlamak değil. Derdimiz Karacabey halkının mutluluğunu sağlamaktır.” dedi.
“Allah iyiliklerini versin”
MHP’de yaşanan istifaları değerlendiren İlçe Başkanı Hüseyin Erol, “Şu an bin 100 civarı üyemiz var. 1 Ocak 2017’den itibaren siyasi partilerden istifa eden 72 kişi olmuş, bunun 27’si MHP’ye ait. Bu istifalardan yeni kurulan bir partiye geçişler de mevcut. Bu konuda sadece “Allah iyiliklerini versin” diyebiliyorum. Ülkemizde müthiş bir negatif algı politikası mevcut. Bahsettiğim rakamları düşündüğünüzde bu algının boyutlarını da görebiliyorsunuz.” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.