Karacabey’de ‘Koronavirüs’ denetimi başladı

İçişleri Bakanlığı’nca 81 İl Valiliği’ne gönderilen “Covid-19 Tedbirleri Kapsamında Denetimler” konulu genelge kapsamında bugün Karacabey’de maske, sosyal mesafe ve hijyen denetimlerine başlandı.

İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliği’ne “Koronavirüs Denetimleri” konulu genelge gönderdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, valiliklere gönderilen genelgede, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının görüldüğü andan itibaren Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda, salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirildiği hatırlatıldı.

                İçinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminde temel prensipler olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulmasının, salgınla mücadelenin başarısı açısından büyük önem arz ettiği vurgulanan genelgede, bu çerçevede farklı tarihlerde çıkarılan genelgelerle belirli aralıklarla veya belirli günlerde denetimler yapılması hususunda valilikler talimatlandırıldığı vurgulandı.

Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı’nın Valiliklere gönderdiği genelgeyle, dün ülke genelinde eş zamanlı berber, kuaför, taksi, pazar yeri, camii, lokanta, restoran, çay bahçeleri, kahvehaneler, spor merkezleri, alışveriş merkezleri (AVM), toplu ulaşım araçlarında yeni tip koronavirüsle mücadele (Kovid-19) kapsamındaki kurallara uyulup uyulmadığı denetlendi. Karacabey’de de bugün koronavirüs nedeniyle ilçe genelinde geniş kapsamlı denetim gerçekleştirildi.

Genelgede, Kovid-19 salgınının toplum sağlığına yönelik oluşturduğu riski yönetebilmek için sosyal izolasyon ve sosyal mesafe kurallarına riayet edilmesine yönelik alınan tedbirlere toplumun tüm kesimleri tarafından uyulmasının önemine dikkat çekildi.

Buna göre, tüm il ve ilçelerde, bizzat vali, kaymakam, belediye başkanı, ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yönetici ve personeli, meslek odaları, genel kolluk birimleri (polis, jandarma, sahil güvenlik) ve özel kolluk birimlerinin (zabıta, özel güvenlik gibi) katılımıyla, “Sağlık için hepimiz için” sloganıyla bugüne kadarki en kapsamlı Kovid-19 denetimi gerçekleştirildi.

Karacabey’de koronavirüste son durum

                Karacabey’de koronavirüs vaka sayısının artışa geçtiği öğrenilirken, virüs ile mücadelede tedbirin hiçbir zaman elden bırakılmaması gerektiği konularında uyarılarda bulunuldu. Karacabey Devlet Hastanesi’nde bayramdan önce pozitifli vaka sayısı 9 iken, bugün itibariyle 26’ya yükseldi. Tedavisi biterek, iyileşen hastalar taburcu edilirken, yeni COVID-19’lu hastalarında yatışı gerçekleştirildi. 06 Ağustos tarihi itibariyle de Karacabey Devlet Hastanesi’nde yatan koronavirüslü hasta sayısının 26 olduğu öğrenilirken,  evlerde karantinada tutulan kişi sayısındaki artışta üzüntü yarattı.  Bu sayının yaz mevsiminin gelmesiyle tatil yerlerindeki ve düğünlerdeki yoğunluklarda sosyal mesafe, maske ve hijyene dikkat edilmediği için daha çok artacağı tahmin ediliyor. İlçemizde bugüne kadar virüsten kaynaklı herhangi bir ölüm vakasına da rastlanılmadı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.