Karacabey’de kar sevinci!

Karacabeyliler dün güne kar yağışı ile uyandı. Sabah saatleriyle birlikte kar yağışı etkisini gösterdi. Şehrin üst kısımlarında kar kalınlığının 5 santimetreye ulaştığı öğrenildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarıların ardından, Karacabey’de dün sabah saatlerinde kar etkisini göstermeye başladı.
Yeni güne başlamak için evinden çıkan Karacabeyliler, beyaz örtüyle karşılaşırken, Heykel ve şehrin bir kesiminde güzel manzaralar oluşturdu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, Karacabey’de bugün de kar yağışı etkili olacak. Çarşamba günü ilçede çok bulutlu bir hava hakim olurken, Perşembe ve Cuma günü için ise yağış bekleniyor.
Kar çiftçiyi sevindirdi
Öte yandan, Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, kar sayesinde bu yılın daha bereketli geçeceğini söyledi. Nemlenen toprakla buğday ve arpaların çimlenmeye başlayacağını ifade eden Erhan Erdem, çiftçinin kuraklık korkusu yaşamayacağını vurguladı. Kar yağışının topraktaki bir takım zararlı hastalıklar ile haşereleri de ortadan kaldıracağına dikkat çeken Erdem, “Kar yağışıyla birlikte göletlerde su miktarı artacak. Çiftçimiz sulama ihtiyacını rahatlıkla karşılayacak.” diye konuştu.
Karla Mücadele Sürüyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ekipleri, 17 ilçedeki kar sebebiyle gece kapanan 51 mahalle yolunu trafiğe açarken, halen kapalı mahalle yolu bulunmuyor. Karacabey’de 6 mahallenin yolu trafiğe açıldı.
Ulaşım Daire Başkanlığı Yol İşleri Şube Müdürlüğü, toplam 138 araç ve 316 personelle sürdürdüğü karla mücadele çalışmalarında dün gece kardan kapanan 51 mahalle yoluna müdahale etti. Gece kapanan Büyükorhan’da 8, Gemlik’te 4, Gürsu’da 2, İnegöl’de 9, Karacabey’de 6, Keles’te 3, Kestel’de 6, Orhaneli’de 6, Osmangazi’de 5 ve Yenişehir’de 2 mahallenin yolu trafiğe açıldı.
Halen kapalı mahalle yolu bulunmazken, ekipler yağışın devam ettiği bölgelerdeki çalışmalarını fasılasız sürdürüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.