Karacabey’de geçmişe ışık tutacak anlamlı proje

• Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçenin geçmişine ışık tutacak yepyeni bir proje çalışmasında olduklarını belirterek, belediye bünyesinde açılacak ‘Tarihi Fotoğraf Galerisi’ için vatandaşlardan destek beklediklerini belirtti. Özkan, Karacabey’in eski fotoğraflarının arşivlerden çıkarılıp taratılarak, yeni oluşturulacak galeride sergileneceğini duyurdu.

Karacabey’de geçtiğimiz aylarda Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçenin tarihini araştırmak üzere uzman araştırmacılardan oluşan bir ekip kurduklarını belirtmiş ve bu kapsamda tarif profesörleri ile ilçenin bilinen en eski tarihinden günümüze önemli bilgilerin yeniden derleneceğini söylemişti. Bu kapsamda kurulan komisyonun başında ise Uludağ Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin yer almaktaydı.

Başkan Özkan bunun akabinde, ilçenin hafızasını hem dijital ortama aktarmak hem de taratılarak arşive kazandırılan eski fotoğrafları bir fotoğraf galerisinde sergileneceğini duyurdu.

Tarihsel önemi ortaya çıkarılacak

Özkan bu kapsamda, Karacabey Belediyesi Kültür Müdürlüğü ekiplerinin merkez ve kırsal mahallelerden eski fotoğraf ve belgeleri araştırdığını belirterek, “İlçemizde tarih alanında yapılan çalışmalar yok denecek kadar az. Sayın Şaban Yalazı ve Sayın Sedat Okumuş gibi isimlerin bu kapsamda değerli kişisel çalışmaları var. Bizler, Cumhuriyetimizin 100. yılı münasebetiyle böyle anlamlı bir çalışmaya imza atmak için kolları sıvadık. Bir yandan tarih komisyonumuz ilk çağlardan günümüze Karacabey’in tarihini, olayları ve tarihsel önemini ortaya çıkarmak için çalışma başlatırken, bizler de yakın tarihimizi somut örnekleri olan fotoğraf karelerini toplayarak, müze sistemiyle vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Özkan, belediye ekiplerinin fotoğraflarını değerlendirmek isteyen vatandaşlardan bu karelerin alındıktan sonra dijital ortamda taratılarak yüksek çözünürlükle aktarıldığını ve ardından fotoğrafların arşiv sahiplerine kısa sürede iade edildiğini belirtti.

Her türlü fotoğrafa ihtiyaç var
Vatandaşların arşivlerindeki eski dönemleri yansıtan her türlü fotoğrafa ihtiyaç duyulduğunu belirten Özkan, “Düğün, okul, tarla, dükkan, inşaat, cadde ve sokak fotoğrafları gibi birçok geçmiş yılları yansıtan fotoğraflara ihtiyaç duyulmaktadır. Bu fotoğrafları sadece görsel olarak değil hikayelerini de not alarak kayıt altına alıyoruz. Tarih ve arşiv sahibinin ismini de mutlaka alarak, her fotoğrafı bu bilgilerle sergilemeyi düşünüyoruz” dedi.

Öte yandan, fotoğraf vermek isteyen vatandaşların ise Karacabey Belediyesi Kültür Müdürlüğüne ait 05306101691 numaralı telefondan ulaşabilecekleri kaydedildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.