Karacabey’de de şehit acısı

İdlib’de Rusya destekli rejim güçleri havadan saldırdı. 33 askerimiz şehit olurken, 32 Mehmetçik de yaralandı. Suriye’nin İdlib kentinde düzenlenen hava saldırısında şehit olan 33 askerden biri olan Piyade Uzman Çavuş Tolga Can Yılmaz’ın (24) acı haberi, Bursa’da yaşayan ailesine verildi. Öte yandan şehit ateşi Bursa’nın yanı sıra, Karacabey’e de düştü. Şehit Tolga Can Yılmaz’ın Karacabey Meslek Yüksek-okulu Süt ve Besi Hayvancılığı Programı öğrencisi olduğu dönemde, sınava girerek Uzman Çavuş olduğu öğrenildi.

Suriye’de rejim güçleri, mübarek Regaip Gecesi hain bir saldırı gerçekleştirdi. Serakip kasabasındaki hava bombardımanında 33 askerimizi şehit etti. Hatay Valisi Rahmi Doğan yaralı olarak hastanede tedavi altına alınan 32 askerin hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan ilk açıklamada, “Rus uçakları Türk askerinin vurulduğu bölgede kullanılmadı. Türk askeri olmaması gereken bölgede rejim jetlerince vuruldu. Türkiye’nin kayıpları sonrası ateşkesi uygulamaya hazırız.” denildi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da, saldırı sonrasında uçak, SİHA ve kara ateş destek vasıtalarıyla 200’den fazla rejim hedefinin ağır ateş altına alındığını, 329 rejim askerinin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Türk Ordusu kalleşlere anında karşılık verdi. Havadan ve karadan sabaha kadar süren müthiş bir operasyona girişti. Esed rejimine ait hedeflerin tamamının etkisiz hale getirildiği vurgulandı.

Öte yandan Suriye’nin İdlib kentinde düzenlenen hava saldırısında şehit olan 33 askerden biri de Piyade Uzman Çavuş Tolga Can Yılmaz’ın (24) acı haberi, Bursa’da yaşayan ailesine verildi. Aslen Zonguldaklı olan Piyade Uzman Çavuş Tolga Can Yılmaz’ın şehadet haberi, Yıldırım’da yaşayan ailesine, askeri yetkililer tarafından verildi.

Acı haberi alan şehidin annesi Tülay Yılmaz, fenalaşırken, sağlık ekibi müdahale etti. Baba Tacettin Yılmaz’ın ise memleketi Zonguldak’ta olduğu öğrenildi. Şehidin evine Türk bayrağı asılırken, mahalleli ve aile yakınları, taziye ziyareti için geldi. Ailenin tek çocuğu olduğu öğrenilen şehit Tolga Can Yılmaz’ın, evlenmek için para biriktirdiği öğrenildi.

Ayrıca, şehit ateşi Bursa’nın yanı sıra, Karacabey’e de düştü. Şehit Tolga Can Yılmaz’ın Karacabey Meslek Yüksekokulu Süt ve Besi Hayvancılığı Programı öğrencisi iken Uzman Çavuşluk sınavını kazandığı öğrenildi.

Karacabey MYO’dan yapılan açıklamada, “İdlib Şehidimiz! Meslek Yüksekokulu’muz Süt ve Besi Hayvancılığı Programı öğrencisi Tolga Can Yılmaz, Suriye İdlib’teki hain saldırı neticesinde şehit olmuştur. Evladımıza ve vatan için şehadete eren kahramanlarımıza Cenab-ı Hak’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır diliyoruz. Allah, ruhlarını şad, mekânlarını cennet eylesin.” denildi.

İdlib’deki hain saldırı sonucu şehit olan 33 askerimiz arasında yer alan 24 yaşındaki Tolga Can Yılmaz’ın sosyal medya paylaşımı da ortaya çıktı. Kahraman şehidin 10 Şubat tarihli gönderisinde, “Bekle hain bekle, senin de köpekler gibi yalvaracağın zaman gelecek” ifadelerini kullandığı görüldü. Son hain saldırılarla birlikte Şubat ayının ilk gününden bu yana İdlib’de verdiğimiz şehit sayısının 53’e yükseldiği kaydedildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.