Karacabey’de CHP kazanabilir

CHP, Karacabey'de belki de ilk kez bu kadar şanslı girecek seçim yarışına. AKP'nin genel ve yerel iktidarı dönemindeki başarısızlığı CHP'nin elini çok güçlendiriyor. 

Karacabey'de 10 yıldır ciddi bir yatırım yapılmamış olması nedeniyle dengelerin değiştiğini söyleyebiliriz. Yatırımdan vazgeçtik, Belediye'de ve AKP'de 10 yıldır öne çıkan bireyci politikalar nedeniyle büyük sıkıntı yaşanıyor.

30 Mart'ta, “Seçmen enayidir, çabuk unutur” anlayışının iflas ettiği görülürse kimse şaşırmasın.

Çiftçi kan ağlıyor ancak, bu kez “Kızılcık yedim” demeyi düşünmüyor. İşçi, memur, emekli, küçük esnaf sefilleri oynuyor. Ekonomisi bozulanların sayısı her gün biraz daha atıyor, işsizler ordusu her gün biraz daha büyüyor. 

Türkiye karpuz gibi bölünmüş, ortalık toz duman. Güllük, gülistanlık gösterilse de ülke uçurumun eşiğinde. İç ve dış barış tehdit altında. ABD ve AB rüzgarını yitiren iktidar içeride de giderek yalnızlaşıyor. Toplumun büyük bölümü ötekileştirilmiş durumda ve gerginlik en üst sınırda.

“Yolsuzluk, yoksulluk ve yasakları” yok edeceğini söyleyerek iktidara gelen AKP, on yıldır halkın ensesinde boza pişiriyor. Daha çok demokrasi dediler, daha çok diktatörlük geldi. Yalan ve talan imparatorluğu kuruldu. En önemlisi de adaletin adı adaletsizlik oldu.  

Aldatılmaktan bıkan Karacabey'deki seçmenin yeni arayışlara yönelmiş duruma gelmesi sürpriz sayılmamalıdır. 

Önümüzdeki yerel seçimlerde köylerdeki seçmenlerin Belediye için oy kullanacak olması, CHP'yi çok şanslı kılıyor ve bir adım önde gösteriyor.

AKP'nin, mahkemelerle cebelleşmekte olan Ergün Koç'u 2009'da DYP'den transfer ederken seçimi kaybettiği söyleniyorsa abartı sayılmamalıdır.

Yerelde ve genelde büyük bir düşüş yaşayan AKP, Ergün Koç'la girdiği bir önceki seçimlerde yüzde 23 oy alabildi. AKP, hatasını anladı ancak, atı alan Üsküdar'a ulaşırken beş yıl daha boşa geçti. Belediye'nin deneme tahtası olmadığı düşünülmeyecek mi?

Karacabey'de herkesin kafasındaki soru, “AKP, Ergün Koç'u ihraç edecekti  neden aldı?” Ya da, transfer edecekti öyleyse, yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle, altına Önder Matlı'nın da imza koyduğu 28. 04. 2005 tarihli dilekçeyle İç İçişleri Bakanlığı'na neden suç duyurusunda bulundu? 

Şeytan bunun neresinde?

  AKP, Ergün Koç transferindeki açmazların hesabını veremedi, veremez de. Üstüne üstlük, Orhan Güzel hariç, Ergün Koç'la birlikte AKP'li 11 meclis üyesi şu anda görevlerini kötüye kullandıkları gerekçesiyle Karacabey 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılanmakta.

Sandığa giderken bunlar değerlendirilmeyecek mi?

Seçmen gözünü açmış durumda.

Yeter ki, CHP İl Başkanı Metin Çelik elmayla armutları karıştırmasın.

Mustafakemalpaşa üzerinde yaptığı tarihi hataları Karacabey'de yapmasın.

Eldeki güvercinin, daldaki atmacadan çok daha iyi olduğu unutulmasın. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.