KARACABEY TİCARET ve SANAYİ ODASI’NDAN EĞİTİME DESTEK ATAĞI!


Türkiye’nin tarım anbarı. Tarıma dayalı sanayinin çekim merkezi. Kurabiye gibi topraklarından üç ürün alınabilen Bursa’nın gözbebeği Karacabey, ünlü ovası ile göz kamaştırıyor. Gıda, tarım ve hayvancılıktan sonra giderek büyüyen otomotiv yan sanayisi ile de dikkat çekiyor.
Ancak talan bir türlü önlenemiyor.
Aç gözlülerin, birinci sınıf tarım topraklarını yağmalamaya doyamadığı Karacabey yine de özelliğini korumayı sürdürüyor. Ticaret ve Sanayi Odası gibi kurumlarla geleceği kotarmaya çalışıyor.
Naci Güncü’nün önderliğindeki TSO’sı hiç boş durmuyor, sürekli araştırıyor. Karacabey’e sınıf atlatma adına inatla yol açıyor.
TSO, “Çoban Yıldızı” gibi parlayan İlçenin geleceği için bilimsel verilerle saptadıkları hedeflere nokta atışları yapıyor. Yöremizdeki en önemli sorunların başında yer alan nitelikli işgücü (Ara eleman) sıkıntısını bitirmek için iki yıl önce kolları sıvadı.
Naci Güncü’nün öncülüğündeki Yönetim Kurulu atağa kalktı.
VE BÖLGENİN ÖRNEK GÖSTERİLEN EĞİTİM OKULU HİZMETE AÇILDI!
Türkiye’nin var oluşunu simgeleyen 30 Ağustos günü, Karacabey TSO’nın kendi olanakları ile yaptığı Mesleki Eğitim Merkezi’nin (Lise dengi) açılışı gerçekleşti.
Oda’nın sihirli eli değdi, 8-10 milyonluk okul inşaatı, başta Oda yöneticileri, Oda üyeleri olmak üzere, Karacabeyli mimarlar, mühendisler, müteahhitler, tüccarlar, inşaat ustaları ve esnafların değerli katkıları ile 2.5 milyona maloldu.
Tabi ki, desteğini hiç bir zaman esirgemeyen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nu da unutamayız.
El, ele vererek güzel bir birliktelik sergilendiği görülüyor.
Bölgenin nitelikli işgücü (Ara eleman) sıkıntısına son verecek olan 11 derslikli modern Mesleki Eğitim Merkezi 2135 metrekare kapalı alan üzerine yapıldı.
İçinde, Elektronik Sınav Salonu, Atölyeler, Sosyal Yaşam Alanları, 300 Kişilik Konferans Salonu ve Modern Yönetim Odaları yer alıyor.
Eğitim, Seminer, Mesleki Yeterlilik Sınavları, bir yılda 5 bin kişinin Bursa’ya taşınmak zorunda kaldığı E-Sınav Merkezindeki, Açıköğretim, Kalfalık, Ustalık ve Sürücü Belgesi (Ehliyet) Sınavları bundan böyle Karacabey’de yapılacak.
Böylece, yurttaşlarımızın yıllardır yakındığı ekonomik ve zaman kaybı son bulacak.
Özellikle nitelikli işgücünde büyük rahatlık yaşanacak.
Milli Eğitim Bakanlığı, Karacabey’de hizmete yeni açılan okulu; “Bölgenin Örnek Eğitim Kurumu” olarak gösteriyor.
TSO ile ne kadar öğünsek azdır.
Teşekkürler Naci Güncü, teşekkürler TSO Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.