Karacabey tek yürek oldu!

15 Temmuz 2016’da ‘FETÖ Terör Örgütü’ne bağlı üniformalı sözde askerlerce yapılan hain işgal girişiminin 2. yıl dönümünde Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Karacabey’de de millet tek yürek oldu.
15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’nin halkın dirayetiyle engellenmesinin 2. yıldönümü, geçtiğimiz Pazar günü tüm yurtta olduğu gibi Karacabey’de de bir dizi etkinliklerle anıldı. “15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla yüzlerce Karacabeylinin katıldığı programda, 2 yıl önce yaşanan darbe girişiminde şehit olanlar anılırken, kalkışmaya karşı kazanılan zafer kutlandı.
Anma etkinliklerine; Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Ali Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Atbaş, siyasiler, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda ilçe halkı katıldı.
Saat 11.00’de başlayan 15 Temmuz Anma Etkinlikleri’nde ilk olarak ilçe merkezinde bulunan şehit kabirleri ziyaret edildi. Ardından saat 12.30’da Karacabey Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 15 Temmuz anısına düzenlenen “Bayrak” konulu sergi açılışı 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirildi. Saat 13.30’da öğle namazına müteakip Ulu Camii’de şehitlerimizin ruhları için Mevlid-i Şerif okutuldu.
Daha sonra saat 19.30’da Karacabey Belediyesi tarafından Devlet Hastanesi karşısında yaptırılan Şehitlik Anıtı’nın açılışı gerçekleştirildi. 15 Temmuz Anma Etkinlikleri, saat 20.00’de M. Fehmi Gerçeker Stadı önünden Cumhuriyet Alanı’na kadar yapılan Milli Birlik Yürüyüşü ile devam etti. Yürüyüş sonrası 20.30’da Demokrasi Nöbeti başladı. Anma etkinliklerine vatandaşlar yalnızca Türk Bayrakları ile katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ile Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, günün anısına birer konuşma yaptı. Programda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen “Resim, Şiir ve Kompozisyon” yarışmalarında dereceye girenler ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen “Futsal, Masa ve Badminton” müsabakalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.
Ardından Tuba Yalın isimli küçük kız çocuğunun içtenlikle okuduğu 15 Temmuz şiiri yoğun alkış aldı. İlçe Müftülüğü’nce Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dualar eda edildi. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şehitler Köprüsü’ndeki konuşması canlı bağlantı ile izlendi. 15 Temmuz’la ilgili Sinevizyon gösterileriyle devam eden anlamlı program, saat 00.13’te İlçe Müftülüğü’nce tüm camilerden okunan selaların ardından sona erdi. Yalnızca Türk bayraklarının yer aldığı anma programında, milli birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapıldı.
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, programda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’un ikinci sene-i devriyesinde vatanına sahip çıkmak adına Demokrasi Meydanı’na gelen Karacabeyliler’i selamladı. Bundan 2 yıl önce inanamadıkları, şoke oldukları hain işgal girişimiyle karşı karşıya kaldıklarını anımsatan Başkan Özkan, bu milletin okullarında okumuş, bu devletten rütbe-makam almış birilerinin maalesef bu milletin temiz evlatlarına silah doğrulttuğunu-tanklarla ateş ettiğini söyledi. Yaşanan ihanet girişimi neticesinde 252 vatan evladının şehit düştüğünü belirten Başkan Özkan, “Rabbim mekanlarını cennet eylesin. Bizleri şefaatlerine nail eylesin.” dedi.
Yaşanan ihanet girişimine tüm Türkiye’de olduğu gibi Karacabey’den de büyük tepki verdiklerini, binlerce Karacabeyli’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı doğrultusunda meydanları doldurduğunu ve günler süren demokrasi nöbetleri tutulduğunu kaydeden Başkan Özkan, “30-40 yıldan beri bu milletin kanını emmiş bir örgüt, Cumhuriyet tarihinin en kanlı darbe kalkışmasını gerçekleştirdi. Allah’a hamdolsun, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bu milletin basiretli ve ferasetli evlatları Çanakkale, Kurtuluş Savaşı, Kıbrıs Barış Harekatı ve terörle mücadelede olduğu gibi yine devletine, milletine, bayrağına sahip çıktı. Hainlere geçit vermedi.” diye konuştu.
Özkan, şöyle devam etti: “Din kisvesi altında bu milleti yıllarca sömüren hain terör örgütü, gelecekte bu millet için yine tehlike oluşturabilir. 15 Temmuz’da olduğu gibi hangi görüşten olursak olalım, ne olur birbirimize sahip çıkalım. Her şeyi sorgulayalım ama birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi sorgulamayalım. Biz asla Suriye, Irak, Filistin, Mısır olmayacağız. 81 milyonluk Türkiye Cumhuriyeti’nin vatan evlatları, Çanakkale-Kurtuluş Savaşı-15 Temmuz’da olduğu gibi bundan sonra da vatanına sahip çıkacaktır.”
Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu da, Cumhuriyet Alanı’nı dolduran Karacabeyliler’i seslendi. Kaymakam Yolcu, “Aziz Karacabeyliler, sizler 15 Temmuz gecesi hiç tereddüt etmeden Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanları, caddeleri, sokakları doldurdunuz. 15 Temmuz sıradan bir darbe girişimi değildi. Terörist bir yönü vardı ama tam anlamıyla bir işgal girişimiydi. O girişim bir nebze başarılı olsaydı şundan emin olun ki bizim de durumumuz Suriye ve Irak gibi olurdu. Böyle bir uçurumun kenarından, karanlığın kenarından geri geldik. Onun baş mimari elbette 252 şehidimizdir. 2500 yıllık Türk Tarihi’nin nesilden nesile aktarılan bu hissiyatı tecrübesiyle tehlikenin, felaketin ve dehşetin büyüğünü fark edip tankın üstüne çıkan, tankın altına yatan, helikopterlere taş atan, makineli tüfekler önünde duran o insanlar bizi o gece o karanlıktan o büyük çukurun önünden aldı, çekti tekrar düzlüğe çıkardı. Onlara ne kadar teşekkür etsek, ne kadar rahmetler dilesek azdır. Onların önünde, manevi huzurlarında hürmetle eğiliyorum. 40 yıllık bir çete… 40 haramiler gibi yalan ve talan üzerine sadece aldılar, çaldılar, yalan söylediler. Ama bu millete olan o yan bakışları Allah onları bir gecede darmadağın etti. 40 yıl hazırlandılar. Devletin uç sinir ücralarına kadar yerleştiler. Tıpkı 40 haramiler gibi… Bizim kurbanlığımızı çaldılar, zekâtımızı çaldılar, çocuklarımızı çaldılar, soruları çaldılar, 15 Temmuz’da topyekûn ülkeyi çalmaya kalktılar ama yakalandılar. O gece korku nedir bilmeksizin meydanlara çıkan bu milletin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. Ben bu vesileyle şehitlerimizi rahmet ile gazilerimizi minnetle yâd ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.