Karacabey şantiye alanına döndü

Karacabey Belediyesi tarafından ilçeye bağlı Bakırköy, Yolağzı ve Sultaniye mahallelerinde başlatılan yol çalışmaları, hava koşullarının da elverişli olması nedeniyle yoğun biçimde sürdürülüyor. Önceki gün Bakırköy’de yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçenin dört yanında hızla devam eden hizmetlerle Karacabey’in tümüyle bir şantiye alanına döndüğünü belirterek, “Uzun yıllardan beri yapılamayan hizmetleri çok kısa sürede yerine getirmenin kıvancını yaşıyoruz. Mahalle kimliğine bürünen köylerimiz bunun en güzel ispatıdır. Herkes bilmelidir ki, köylerimiz şehirden farksız ve Karacabey’in birer parçası olacaktır.” diye konuştu.
Bakırköy Muhtarı Kazım Önen ile birlikte Bursa-İzmir karayolundan Bakırköy’e giriş yolunda başlatılan ve eski asfaltın sökülerek, yerine beton asfalt yapımı çalışmasını denetleyen Belediye Başkanı Ali Özkan, daha sonra mahallede yenilenen su şebekesi ile halkın yıllardır özlediği kanalizasyon şebekesi yapımı alanlarında incelemelerde bulundu.
Yol, su ve kanalizasyon şebekesi projeleri nedeniyle her köşesi kazılarak, şantiyeye dönüşen Bakırköy’de, aynı anda sunulan dördüncü hizmet olarak, mezarlığa giden bakımsız yolda başlatılan ıslah çalışmalarını da izleyen Başkan Ali Özkan, buradaki hizmet yoğunluğunun yaklaşık iki aydan bu yana devam ettiğine işaret etti.
İlçe merkezinde modern bir Hayvan Barınağı, Ihlamur Parkı ile Burfaş Sosyal Tesisleri ve Devlet Hastanesi yanındaki eczaneler alanında açılış töreni dönemine girildiğini kaydeden Özkan, mahalleye dönüşen köylerde yapılan hizmetlerle birlikte Karacabey’in tümüyle bir şantiye alanına döndüğünü belirtti.
“Uzun yıllardan beri yapılamayan hizmetleri çok kısa sürede yerine getirmenin kıvancını yaşıyoruz.” ifadesini kullanan Başkan Özkan, mahalle kimliğine kavuşan köylerde devam eden çalışmaların bunun en güzel kanıtı olduğunu söyledi. Belediye Başkanı Özkan, köylerin şehirden farksız ve Karacabey’in ayrılmaz, modern birer parçası olacağını sözlerine ekledi.
‘Sorunsuz bir mahalleye kavuşuyoruz’
Mahallede sürdürülen çalışmalar ile Bakırköy’ün geldiği son durumu, “Sorunsuz bir köye kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” sözleriyle özetleyen Bakırköy Mahallesi Muhtarı Kazım Önen, Mustafakemalpaşa’ya bağlı çok sayıda mahalle ile birlikte yaklaşık 10 mahallenin yalnızca Bakırköy üzerinden Bursa- İzmir karayoluna ulaşabildiğini açıkladı.
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın böylesine önemli bir coğrafi konumda bulunan Bakırköy’e sağladığı başarılı hizmetlere teşekkür ederek, minnet duygularını ifade eden Muhtar Önen, Başkan Özkan’a iki dileğini daha iletme fırsatı buldu. Mahalle içindeki yağmur suyu giderlerinin bir proje kapsamında değerlendirilerek, aşırı yağışlarda yolların gölete dönmesinin engellenmesini isteyen Önen, ayrıca Bursa-İzmir karayoluna giriş ve çıkışlarda hayati tehlikeler yaşandığına dikkati çekerek, bu bölgeye bir kavşak düzenlemesi yapılmasının kaçınılmaz hale geldiğini belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.