Karacabey Lisesi’nde bir dünya şampiyonu!

 

Milli güreşçimiz Rıza Kayaalp, öğrenciler tarafından coşkuyla karşılandı:

Tarih Öğretmeni Duran Ceyhan’ın Yozgat Lisesi’nden öğrencisi olan Rıza Kayaalp, öğretmeninin ricası üzerine Karacabey’e geldiğini dile getirdi.

            Karacabey Lisesi’nin Kapalı Spor Salonu’nda öğrencilerle buluşan Milli güreşçimiz Kayaalp, ayakta dakikalarca alkışlandı.

Belediye Başkan Yardımcısı Seçkin Eken, Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürü Ayhan Sağlam, Karacabey Lisesi Okul Müdürü İhsan Vurgun’ın da katıldığı coşkulu söyleşide öğretmenler ve çok sayıda öğrenci hazır bulundu.

Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Karacabey Lisesi Okul Müdürü İhsan Vurgun, bir dünya şampiyonunu ağırlamaktan onur duyduklarını belirtti. Kayaalp’in öğrenciler için en güzel örnek olduğunu dile getiren Vurgun, “Milli Güreşçimizden Olimpiyatlarda altın madalya bekliyoruz. Kendisiyle ne kadar gurur duysak azdır. Çalışkan, bilgili, dürüst ve vasıflı bireyler yetiştirmek biz öğretmenlerin en temel amacıdır. Tarih boyunca özdeğerlerimizi kaybetmedik. Sizlerden de bunu istiyoruz. Geleceğimiz sizlersiniz. Karşımda ne demek istediğimin en güzel örneği Rıza Kayaalp duruyor. Onu çok iyi anlamaya çalışın. Kendisi dünya minderlerinde bayrağımızı dalgalandırdı. Büyük bir başarıya imza attı. Yolu açık olsun” dedi.

            Kayaalp’in Karacabey Lisesi’ni ziyaret etmesine öncülük eden Tarih Öğretmeni Duran Ceyhan, öğrencisi hakkında kısa bilgiler verdi. Öğrencisiyle gurur duyduğunu dile getiren Ceyhan, “Öğretmenliği neden seviyoruz. Çünkü elinizdeki malzemenin yani öğrencinizin bir gün karşınıza nasıl çıkacağını bilemiyorsunuz. İşte bu heyecan bile çok önemli. Rıza, çok başarılı bir öğrenci değildi. Ancak gelecek vaat ediyordu. Nitekim de dünyayı titretti. Kendisi şu an asrın güreşçiliğine adaydır. Onun dünya şampiyonluğundan ziyade benim için asıl önemli olan öğretmenini hiçbir zaman unutmamasıdır. Sizlerden isteğimiz, gelecekte yüzümüzü ağartın. İyi insan olarak, vatanını seven ve yararlı olan bireyler olun” diye konuştu.

            Karacabey Lisesi’nde olmaktan çok mutlu olduğunu belirten Milli gururumuz Rıza Kayaalp, öğrencilerle gerçekleştirdiği söyleşide yaşamından kesitler anlatarak başarıya nasıl ulaştığını paylaştı.

Yılmadan çalıştım!

Dünya şampiyonu olmasına karşın daha yolun başında olduğunu ifade eden Kayaalp, hedefinin 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'ndan altın madalya ile dönmek olduğunu söyledi.

            Güreş sporunu çocukluğundan bu yana çok sevdiğini belirten 23 yaşındaki Milli gururumuz Rıza Kayaalp, “Bu güzel organizasyonda sizlerle bir arada olmaktan çok mutluyum. İnanın 10 bin kişinin önünde müsabakalara çıktım ancak hiç bu kadar heyecanlanmadım. Güreş sporu benim çocukluğumdan bu yana hedefimdi. 8-9 yaşlarında güreşle tanıştım. O dönemlerde kendimden büyük ağabeylerimi hep yenerdim. Güreşçi olmaya karar verdim. Bunu nasıl başaracaktım? Yozgat’taki Güreş Eğitim Merkezi’nin seçmelerine girdim ve kazandım. Çok zorlu yollardan geçtik. Çocuk yaşta ailemden ayrı kaldım. Güreş sporu çok ağır bir spordur. Ancak hiç yılmadım. Çoğu kez antrenman saatleri dışında da çalıştım ve sürekli kendimi geliştirdim. Güreşte başarılı olmak için inancınız ve yüreğiniz olacak Bu sporu ne kadar iyi bilirseniz bilin, cesaretiniz yoksa başaramazsınız. Bu nedenlerle çok çalıştım.

            Sizlere en önemli önerim; kararlarınızı hep kendiniz alın. Çünkü ben hep öyle yaptım. Hedefim iyi bir güreşçi olmaktı. Bu uğurda hep mücadele ettim. İlk madalyamı güreşe başladıktan 4 yıl sonra aldım. Ardından geleceğim için en iyi kararı verdim ve Ankara ASKİspor’a transfer oldum” dedi.

Hedefin Olimpiyatlardan altın madalya ile dönmek!

120 kiloda son Dünya ve Avrupa şampiyonu olarak kendisinden beklentilerin ne kadar yüksek olduğunu bildiğini vurgulayan Kayaalp, “2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda benden altın madalya beklentisini boşa çıkarmamak için elimden gelen gayreti göstererek çalışmalarıma devam ediyorum. Dünya şampiyonu olarak olimpiyatlardan altın madalya ile dönmek istiyorum” diye konuştu.

Olimpiyatların 4 yılda bir yapıldığını ve güreşte maçların kilolara göre 1 günde yapılıp bittiğini aktaran milli güreşçi Kayaalp, “O günde sizin de gününüzde olmanız çok önemli. Fizik olarak, kafa olarak hazır olmalısınız. Orada bazı şeyler eksik olursa, maçlarda hata yapabilirsiniz. Bu da size 4 yıla mal olabilir. En iyi şekilde hazırlanıp oraya gitmek gerekiyor. Bunun bilincindeyim. Olimpiyat gibi önemli bir organizasyona kendimi tam anlamıyla hazırlayarak gitmeliyim” ifadelerine yer verdi.

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda rakibi olacak sporcuları iyi tanıdığını aktaran Kayaalp, şu ifadeleri kullandı: “Olimpiyata katılacak tüm sporcularla geçmiş organizasyonlarda maçlar yaptım. Hatta 12-13 maç yaptıklarım bile var. Bugüne kadar hepsini de yendim. İnşallah olimpiyatlarda bunu tekrarlayacağım. Genç bir sporcu olarak onların hep önüne geçmeye çalışıyorum. Gencim ve çalıştıkça gelişiyorum. Rakiplerim ise büyük ölçüde bana göre yaşlı. Formda kalabilirler ama üstüne koyamazlar. Ben bu avantajımı kullanarak 1-2 adım önde olabilmek için daha çok çalışıyorum. İnşallah turnuvalarda yendiğim gibi orada da rakiplerimi yenip, altın madalya kazanmak istiyorum. Bunu yapacağımdan da eminim.”

Hamza Yerlikaya ve Şeref Eroğlu örnek alıyorum!

Rıza Kayaalp, bugün geldiği noktanın 2005 yılından itibaren yakaladığı istikrarlı gelişimin eseri olduğunu aktarırken, şöyle konuştu: “Ben 2005 yılında ilk katıldığım Yıldızlar Avrupa Şampiyonası'nda şampiyon oldum. Ardından yıldızlarda ve gençlerde Dünya ile Avrupa şampiyonlukları kazandım. Ardından büyükler kategorisine güzel bir geçiş yaptım. İnşallah Londra Olimpiyatları'nda da şampiyon olarak başarılarıma bir yenisi daha eklemek istiyorum.

Hamza Yerlikaya, Şeref Eroğlu gibi üst üste şampiyonluklar elde ederek, şampiyonlar şampiyonu unvanı kazanmak hedeflerim arasında. 2005 yılından beri çıkış içindeyim. Bu da benim istikrarlı çalışmam sayesinde oldu. Şampiyonluğu çok isteyen bir sporcuyum. Her başarıdan sonra benden büyük beklenti oluyor ve ben de beklentilere karşılık verebilmek, zirvede kalabilmek için çalışmalarıma devam ediyorum. Hedefim, güreş hayatım boyunca zirvede kalmak ve güreşi zirvede bitirmek. İnşallah bunu gerçekleştirmek için emin adımlarla ilerliyorum.”

Hamza Yerlikaya ve Şeref Eroğlu gibi başarılı güreşçilerin azimlerini, şampiyonluklarını örnek aldığını anlatan Kayaalp, “Onları geçmek istiyorum. Kendi çabaları ve karakterleriyle önemli başarılar elde ettiler. Ben de kendi çabam ve karakterimle başarılı olmak istiyorum. Kendime çizdiğim yolda emin adımlarla ilerliyorum. Bugüne kadar sapma olmadı, inşallah da olmaz. Hedefleri büyük olan bir sporcuyum. Büyük düşünüyorum. Sizlere son sözüm hep büyük düşünün ve bu uğurda mücadeleden asla kaçmayın” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşması yoğun alkış alan Rıza Kayaalp, ardından öğrencilerin sorularına yanıt verdi. Söyleşinin son bölümünde Kayaalp’e Karacabey Lisesi öğrencileri tarafından çiçek verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin de Kayaalp’i plaketle onurlandırdı. Kendisini Karacabey’de görmekten dolayı mutlu olduklarını belirten Dingin, öğrencilere onu örnek almalarını istedi.

               

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.