Karacabey, Kadıköy’de şanssızlığa boyun eğdi

Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe ile eşleşen temsilcimiz Karacabey Belediyespor, geçtiğimiz Çarşamba akşamı Kadıköy Ülker Stadyumu’nda rakibi Fenerbahçe ile karşı karşıya geldi.  

İstanbul’da Fenerbahçe’ye, karşılaşmanın 11. dakikasında Onur’un kendi kalesine attığı golle 1-0 yenilen mavi-beyazlılar, şanssız bir şekilde kupadan elendi.

2.Lig Kırmızı Grup’ta 6.sırada bulunan ve zirveyi zorlayan temsilcimiz Karacabey Belediyespor, Ziraat Türkiye Kupası 5.Turu’nda Kadıköy’de Fenerbahçe’ye 1-0 yenildi. Fenerbahçe, son 16 turuna yükseldi.

Kupada, bu tura gelinceye kadar 2 tur geçen Karacabey Belediyespor, ilk 11’inde 5 yabancıyla sahaya çıkan Fenerbahçe karşısında maça iyi başlasa da, şanssız bir gol yedi.

ONUR ÖZCAN ŞANSSIZLIK YAŞADI

11.dakikada sağdan Nazım Sangare’nin ortasına ön direkte ayak koyan Onur Özcan, ters bir vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi.

FENERBAHÇE, 28’DE 10 KİŞİ KALDI

28’de ceza sahası dışında topu elle kesen kaleci Altay’a, hakem Emre Kargın kırmızı kart gösterdi ve Fenerbahçe 10 kişi kaldı. Erol Bulut, Ömer Faruk’u çıkarıp, 22 yaşındaki kaleci Oytun Özdoğan’ı oyuna soktu.

Karacabey Belediyespor, rakibi  10 kişi kalınca, önde baskı yaparak, etkili ataklar geliştirdi ve yüzde 51 topa sahip olduğu ilk 45’te; 4’te 2 isabetli şut attı. Karacabey kalecisi Veysel, ilk yarıda başka gole izin vermedi. Ev sahibi ekip, devreyi 1-0 önde kapadı.

BERABERLİK İÇİN BASTIRDI AMA

İkinci yarıda da başa baş oynayan mavi-siyahlılar, özellikle son dakikalarda adeta rakip kaleyi ablukaya almasına rağmen, maçı uzatacak beraberlik golünü bulamayınca, 1-0’lık yenilgiyle kupaya şanssız bir şekilde veda etti: 1-0.

STAT: Ülker

HAKEM: Emre Kargın.

FENERBAHÇE: Altay Bayındır- Gustavo, Serdar Aziz, Sadık Çiftpınar- Nazım Sangare, Sosa (Dk.46 Ozan Tufan), Ömer Faruk Beyaz (Dk.30 Oytun) Mert Hakan Yandaş, Novak- Pelkas, Thiam (Dk.72 Cisse)

KARACABEY BELEDİYESPOR: Veysel Sapan, Hasan Güleryüz, Sergen İlhan, Abdullah Dıjlan (Dk.72 Alper Karaman , Taşkın Kartal, Gökhan Cingirt (Dk.61 Sefa Durmuş) Onur Özcan, Rasimcan Değirmenci, Berk Ali Nizam (Dk.87 Gökhan Erdöl) Gökhan Sadık Arda Yılmaztürk, Ömer Çetinbaş.

GOL: Dk.11 Onur (Kendi kalesine),

KIRMIZI KART: Dk.28 Altay (F.Bahçe)

SARI KARTLAR: Cisse, Oytun, Ozan Tufan (F.Bahçe), Sergen (Karacabey Bld.)

“Bizim adımıza anlamlı bir maç”

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Karacabey Belediyespor Teknik Direktörü Erdoğan Yılmaz, “Bu maç bizim için çok anlamlıydı. Burada her zaman oynama şansımız yok.” diye konuştu.

Fenerbahçe’yi tebrik eden Teknik Direktör Erdoğan Yılmaz, “Oyunun büyük bölümü 11’e 10 oynandığını için değerlendirmek istemiyorum. Biz alt lig takımı da olsak oyuna hakim gözüktük ama Fenerbahçe’nin daha etkili atakları var. Hatayspor’u eledikten sonra Fenerbahçe kurasını çektik ve lig motivasyonumuz düştü. Bu maç bizim için çok anlamlı. Burada her zaman oynama şansımız yok. Oyuncularım çok mutlu. Takımımızın gücünü göstermek için büyük bir fırsat oldu. 19 puan farkla şampiyon olan takımı pek gösteremedik. Bugün burada en azından bunu göstermiş olduk. Fenerbahçe’ye futbolcu olarak hizmet ettim ama bugün teknik direktör olarak karşısındaydım. Bundan sonrası için Fenerbahçe’ye başarılar diliyorum.” dedi.

Öte yandan Karacabey Belediyespor Teknik Direktörü Erdoğan Yılmaz’ın eski futbolcusu olmasından dolayı maç öncesi kendisine Fenerbahçe forması hediye edildi.

“Bizim için zor bir maç oldu”

Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda Misli.com 2. Lig temsilcisi Karacabey Belediyespor’u 1-0 yenerek adını son 16 turuna yazdıran Fenerbahçe’nin teknik direktörü Erol Bulut ise, kolay bir maç geçirmediklerini söyledi. Ülker Stadı’nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Bulut, tur atladıkları için mutlu olduklarını belirtti.

Alt ligden rakip olsa da hiçbir maçın kolay geçmediği vurgulayan Bulut, “Süper Lig takımlarından alt lig ekiplerine elenenler oldu. Kolay maçlar olmuyor, hiçbir maç kolay değil. İlk yarı istediğimiz gibi oyuna başladık ama kırmızı karttan sonra 10 kişi kaldık. Yakaladığımız pozisyonlar oldu. Tur atladığımız için mutluyuz. Attığımız 2 gol daha vardı, ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Bence biri ofsayt değildi ama hakem öyle karar verdi.” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.