Karacabey İHH’dan çağrı; “Yemen ölüyor”

İHH Karacabey İlçe Temsilcisi Hüseyin Kahraman Yemen halkının çok zor durumda ve acil yardıma ihtiyacı olduğunu belirterek, Karacabeyli hayırseverlere çağrıda bulundu. Kahraman ayrıca Siyonist İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırıları kınadıklarına dikkat çekti.
Karacabey İHH Temsilcisi Hüseyin Kahraman, “Stratejik konumu ve dünyanın en zengin enerji kaynaklarına yakınlığı sebebiyle geçmişten bu yana Uluslar arası güç odaklarının hedefinde olan Yemen şimdide iç savaşın hüküm sürdüğü bir ülke olarak ayakta kalmaya çalışıyor.” dedi.
Kahraman, “21 milyon insanın yardıma muhtaç olduğu ve 9,8 milyon insanın açlık sınırında yaşadığı Yemen de insani kriz her geçen gün artıyor. Özellikle sağlık hizmetinin verilemediği Yemen ‘de insanlar dışarıdan gelen yardımlarla ayakta durmaya çalışıyor. İHH İnsani Yardım Vakfı’nın da Yemen yardımları hız kesmeden devam ediyor . Yaşanan her yeni krizde İHH, Yemen’deki faaliyetlerini arttırarak Mazlumları yalnız bırakmıyor İHH, yardım severlerin desteği ile Tihame ve Visab bölgelerinde yaşamlarını zor şartlar altında sürdüren 13 bin 255 kişiye gıda yardımında bulundu .
İHH Hayırseverlerin destekleriyle önümüzdeki günlerde 6 bin Yemenliye içerisinde un, pirinç, şeker , sıvı yağ ve bebek maması olan gıda paketi yardımında bulunacak.
Bu arada 2 milyonluk nüfusuyla , yüzölçümüne göre dünyanın en yoğun şehirlerinden biri olan Gazze yıllardır ambargo ve abluka altında nefes almaya ve yaşamaya çalışıyor. Gazze’nin sosyal ve ekonomik kurumlarının işleyebilmesi için gerekli olan özellikle enerji , yakıt , ilaç ve gıda malzemesi gibi birçok ürünün , Siyonist İsrail’in ablukası nedeniyle bölgeye alınmaması sonucu Gazze’deki insani kriz her geçen gün derinleşmektedir. Siyonist İsrail’in ambargosunu ve son günlerde yaptığı saldırıları şiddetle kınıyoruz.” dedi.
Acil yardım çağrısında bulunan Kahraman, “Televizyonlarda , sosyal medya da gördüğümüz açlık çeken insanlar için ne yapabilirim nasıl yardımcı olabilirim? diye düşünüyorsanız; bu yardımların daha da artarak açlık çeken insanlara ulaştırılması için bağışta bulunabilirsiniz. Bunun için ihh.org.tr adresini veya İHH Karacabey Temsilciliği’ni ziyaret ederek bilgi alabilirsiniz.” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.