Karacabey çiftçisini yine kandırdılar!

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi'nde önceki akşam tarihi bir yoğunluk yaşandı. Dünya Su Günü nedeniyle Mustafakemalpaşa'da incelemelerde bulunan CHP Bursa Milletvekilleri Sena Kaleli ve İlhan Demiröz, İzmir Milletvekili Hülya Güven ile İstanbul Milletvekilleri Ayşe Eser Danışoğlu, Melda Onur ve Binnaz Toprak, daha sonra Karacabey'e gelerek partililerle bir araya geldi.
    Parti Binası'ndaki coşkulu ziyarete ayrıca, CHP İl Başkanı Metin Çelik, il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda kadın kolları üyeleri katıldı.
    Toplantının en dikkat çeken konuşmasını CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz yaptı. Özellikle Karacabey'i yakından ilgilendiren konularda bilgi veren Demiröz, ilçe çiftçisinin kandırıldığını iddia etti.
    Karacabey'in “Otoyol” ve “Toplulaştırma” nedeniyle mağdur edildiğini savunan Demiröz, iktidar partisinin kendilerine hiç danışmadan kararlar aldığını dile getirdi.
    İktidar partisinin toplulaştırma konusunda, çiftçilere ödeneceği söylenen kamulaştırma bedelleri konusunda yalan söylediğine dikkat çeken Demiröz, “Üzülerek söylemeliyim ki, söz konusu kamulaştırma bedelleri ödenmeyecek. Bu kesin. Maalesef AKP her zaman olduğu gibi yine çiftçisine yalan söylüyor, kandırıyor. Çiftçi, bırakın kamulaştırma bedeli almayı, bu yüzden borçlu çıkartılmazsa iyidir” dedi.
    Çiftçinin göz göre göre yok edildiğini dile getiren Milletvekili Demiröz, “Önceden prim desteklemeleri dekar üzerinden veriliyordu. Şimdi uygulamayı değiştirdiler. Artık TUİK rakamlarına göre, uydudan arazinin niteliğine göre destek verilecek.
    Her nedense, Karacabey'de mısır hasadına yakın Bandırma Limanı'na büyük gemiler yanaşıyor. Üreticinin emeği yok sayılıyor. Mısır fiyatları hiç pahasına gidiyor.
    Yeni Büyükşehir Yasası tamamen, “Gasp”tır. Nasıl ki, yolda yürürken biri size silah veya bıçak çekerek paranızı alıyorsa, devletin de köylüye ait olan mallarını bedelsiz alması aynı şeydir. Devlet halkına gasp yapamaz.
    Türkiye, AKP'den kurtulmalıdır. Aksi halde ülke iyiye gitmiyor. Ana muhalefet partisi olarak sürekli soruyor, sorguluyoruz. Biz bunların üstesinden geliriz, ancak halkımız bize destek vermeli” şeklinde konuştu.
Dünya Su Günü'nde çarpıcı açıklamalar!
Dünya Su Günü nedeniyle İzmir ve İstanbul milletvekilleriyle birlikte Bursa'ya geldiklerini belirten CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, görünen manzaranın içler acısı olduğunu söyledi.
    Doğal sit alanlarının kaldırılmasının çevre felaketlerini de beraberinde getireceğini savunan Kaleli, “Su şehri olan Bursamız, taş devrine dönmüş durumda. Bu toprakların var olması için çalışıyoruz. Eğer çevre katliamlarına dur diyemezsek, doğa kendi adaletini uygular. Suyumuza ve çevremize sahip çıkalım. Maalesef ki ülkemizde adalet yok, kalkınma yok ama bizleri heba ediyorlar” diye konuştu.
    Dünya Su Günü ile ilgili konuşan CHP İstanbul Milletvekili ve Çevre Komisyonu Üyesi Melda Onur, özellikle Mustafakemalpaşa'da sıkça rastladıkları taş ocaklarına isyan etti. Onur, “Böylesine güzel yerlere sahip Bursa'nın göz göre göre taşa dönüşmesi hayret vericidir. Mustafakemalpaşa'da sıkça gördüğümüz taş ocakları, doğa katliamı yapmaktadır ve bir an önce kaldırılmalıdır. Bizler bu konuda girişimlere başlayacağız ve söz konusu taş ocakları hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Taş ocakları, doğayı kirletmesinin yanı sıra, soluduğumuz havaya ve içtiğimiz suya da karışarak bizleri perişan etmektedir” dedi.
Süt yerine “süt tozu” iddiası
Programda son olarak konuşan CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven ise, suni gündemlerle ülkenin gerçek sorunlarının göz ardı edildiğini belirtti. Halkın sürekli sorgulayıcı olmasını isteyen Güven, “Örneğin çocuklarımıza süt diye “süt tozu”nun verildiğini biliyor musunuz? Okullarda başlatılan süt uygulaması ile piyasada süt sıkıntısının yaşanması gerekirdi. Ancak böyle bir sıkıntı yok. Maalesef çocuklarımıza süt diye süt tozu veriyorlar” diyerek halkın bu konunun üstüne gitmesini istedi. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.