KARACABEY CHP, TARIM VE HAYVANCILIĞI MASAYA YATIRDI

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi, ülkemizin iflas etmiş durumdaki tarım ve hayvancılığın sorunlarını dün masaya yatırdı. CHP, sorunları dile getirmekle kalmadı, çözüm önerileriyle de beğeni topladı.

“Çiftçi Kalkınırsa, Ülke Kalkınır” başlığı altında düzenlen panele, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ile CHP Parti Meclisi Üyesi Orhan Sarıbal konuşmacı olarak katıldı. Çiftçilerin ve hayvan yetiştiricilerinin büyük ilgi gösterdiği panelde Bursa Milletvekilleri Erkan Aydın ile Yüksel Özkan da yer aldı.

İlçe Başkanı Gönül Avil’in başarıyla yönettiği paneldeki ilk konuşmacı Ahmet Akın, Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’nin, tarım ve hayvancılığı planlı bir şekilde bitirmek üzere işbaşına getirildiğini öne sürdü.

Olması gerekenin tam tersini uygulayan Tarım Bakanının, tarım ve hayvancılığı tamamen bitirdiğini dile getiren Akın, çiftçinin umutsuzluğa kapılmamasını, CHP iktidarında tüm sorunların çözümleneceğini belirtti.

Kılıçdaroğlu’nun, tarım ve hayvancılık politikalarından sorumlu baş danışmanı Orhan Sarıbal, somut verilere dayandırdığı doyurucu ve inandırıcı sunumuyla bol bol alkış aldı. AKP’nin tarım ve hayvancılığı 20 yılda nasıl iflas ettirdiğini belgeleriyle ortaya koyan Sarıbal konuşmasına, “Neden buradayız, durumumuz nedir, ne yapacağız?” özetlemesiyle başladı.

Çiftçinin nefes alamadığı bir sürece girildiğini dile getiren Sarıbal, “AKP, üretimi adeta yasakladı. 2 milyon 780 bin tarım üreticisinden 780 bini meslek değiştirdi. Üreticinin girdi fiyatları olağanüstü arttı. Yüksek enflasyonla paramız pul oldu. Ürünler maliyetini kurtarmamaya başladı. Yanlış tarım ve hayvancılık politikaları nedeniyle üretici can çekişiyor. Tarım alanlarının çoğu yağmalandı. Gümrük duvarları yıkıldı. Her şey dışarıdan getirilmeye başlandı. Türkiye tüketim toplumu oldu. Üretim tamamen durma noktasına geldi. Kısaca, AKP, çiftçiyi acımasızca ezdi geçti” dedi. CHP Karacabey İlçe yöneticilerinin başarılı organizasyonu beğeni toplarken, katılımcıların tamamına yakını verimli buldukları buluşmadan memnun kaldıklarını dillendirdi ve benzer organizasyonların sık sık yapılmasını istedi.

Başarıyla gerçekleşen etkinliğe, CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca’nın katılmaması dikkat çekti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.