KARACABEY ÇALIŞTAYI HAKEDİYOR!

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

İlçem sahipsiz, ilçem yalnız, ilçemin üretimi sırtından hançerleniyor. İktidar, emir eri olduğu emperyal kapitalizme hizmet ederken, muhalefet “oh olsun Çiftçiye, oh olsun Köylüye, bunlara oy verdi” diye sözüm ona Akp’nin iktidarına son vereceği düşü görüyor. İlçe için çabalayan, üretimi için öncülük etmeye çalışan yok. İktidarın çevresinde odaklanmış çevreler “rapor salataları” hazırlayıp falancayla iki saat konuştum, filanca beni odasında ağırladı kuru gürültüsü içinde. Muhalefet, kendisine bile muhalefet ederek salt kuru gürültüye tık tık ile yanıt veriyor.
Yıllardır 14 olan poları,12’de sabitleyelim diyen bir iktidar var. Ve bunu “Bakandan müjdeler aldık” diye sekiz sütuna manşet demeçle ilan ediyor. Artık gülemiyorum. Halet-i ruhiyem bu iktidarı gördükçe, ilçede sözüm olan iktidar siyaseti yapanları gördükçe Halkımın ödediği ve ödeyeceği bedellerden dolayı, batırdıkları ekonomi durumunda.
Muhalefet… Onlarda aynı iktidar gibi. İktidar emperyalizmin emireri, muhalefet bunu anlatmaktan aciz. Acaba gerçekten aciz mi? Yoksa paralel çözümlerle mi yaklaşıyorlar da, Akp düşmanlığı sığlığında durumu kurtarıyorlar.
Çıkın meydana, Ey iktidarın Karacabey ‘deki temsilcileri, doğup doyduğunuz yere sahip çıkın. Birilerine biat etmek yerine Vatan toprağı tarlalarımıza sahip çıkın. Çıkın meydana, Ey muhalefet burası sizin de doğup doyduğunuz yer. Sosyal medyada cia ve mossad üflemeleri ile “duydun mu Akp bu” ya da “falan yerde ihaleyi yine Akpli kazanmış” ile muhalefetçilik oynamayın. Çözümünüz varsa köşe bucak anlatın. Sizlerin bugün duydun mu dediklerinizi 40 yıl,50 yıl öncesinden söyleyenler, belgelerini sunanlar oldu, zaten. Kimi öldü, kimi öldürüldü, kimi hapislere atıldı. Soruyorum, bugün muhalefetçilik oynayan partilerin yöneticilerin kaçı bedel ödedi? Hangi partinin yöneticileri yıllarca hapiste yatırıldı? Ne diyorlardı, yalnızca Üretim, Tam Bağımsız Türkiye. Borçlandırılan değil üreten Türkiye.
Hadi iktidarı ile muhalefeti ile… Çiftçimiz için, Köylümüz için, Hayvancımız için. Türkiye’nin Tarımı için. Yarınlarda Türk Ulusunun aç kalmaması için.
Karacabey Tarım Çalıştayı düzenleyelim. Ve iktidara da, muhalefete de, emperyalizme de ilan edelim. Üretmek istiyoruz. Bire bin katmak istiyoruz. Önümüze engel çıkarmayın. Tarımı, hayvancılığı şaha kaldırarak tüm sektörlerin temeline hammadde sunalım.
Toprak beton dökme yeri değildir. Toprak AVM dikme yeri değildir. Toprak otoyol yapmak için talana uğratılacak yer değildir. Toprak yabancılara peşkeş çekilen, çekilecek yer değildir.
Toprak, anadır. Toprak, üretkendir. Toprak, doyurandır. Toprak, sığınaktır. Toprak, yarındır. Toprak, VATANDIR!
***”TOPRAK ÜRETEN FABRİKA YOK. TOPRAĞA SAHİP ÇIKALIM”***
Aydın Germencikli Çiftçi Durmuş Ali Özkan; Selam olsun, sana !

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.