“Karacabey büyük ölçekli yatırımlara kavuştu”

*Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, bir dizi açılış ve etkinlik için Karacabey’i ziyaret etti.
*Karacabey Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen sağlık ocağının açılışını gerçekleştiren Çavuşoğlu; AK Partili Karacabey ve büyükşehir belediyelerinin hükümetle birlikte uyumlu olmasının önemine dikkat çekti.

*Hakan Çavuşoğlu, yerel seçimlerde gündeme getirdikleri “Üçlü olsun, güçlü olsun” sloganının gerçeğe dönüşmesi ile Karacabey’in büyük ölçekli yatırımlara kavuştuğunu dile getirdi.

Başbakan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu geçtiğimiz Cuma günü bir dizi ziyaret ve açılışlar yapmak için Karacabey’e geldi.
Çavuşoğlu’nu AK Parti İlçe Teşkilatı coşku içerisinde ve konvoy eşliğinde karşıladı.
Karacabey ziyaretine, Saadet Mahallesi Veysel Karani Camii’nde kılınan cuma namazı ile başlayan Çavuşoğlu, ardından camiye arsa bağışında bulunan ve camiyi yaptıran hayırseverlere plaket takdiminde bulundu. Çavuşoğlu, daha sonra da aynı mahalledeki yapımı belediye tarafından gerçekleştirilen ve üç doktorun hizmet verdiği 5 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.
Çavuşoğlu, aynı yerde Karacabey Belediyesi tarafından satın alınarak İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün hizmetine verilecek olan ambulansın teslim törenini de yaptı. Esnaf buluşmalarıyla vatandaşla bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, daha sonra teşkilat binasında partililerle görüştü. Çavuşoğlu, Belediye Başkanı Ali Özkan’a yaptığı ziyaretin ardından da Gölecik Barajı’na giderek burada yapılan çalışmalar hakkında DSİ yetkililerinden bilgi aldı.
Yoğun ilginin yaşandığı Çavuşoğlu’nun açılış programına AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Ertem İşcan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, İl Sağlık Müdürü Özcan Akan ile daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda ilçe halkı katıldı. Hamidiye Mahallesi’ndeki sağlık ocağının açılış töreninde dikkat çeken bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Türkiye’nin yaptığı yatırımları, aldığı mesafeleri dünyanın gıptayla izlediğini söyledi.
Üçlü olsun güçlü olsun
Açılışını gerçekleştirdikleri sağlık ocağının, Karacabey Belediyesi tarafından yaptırıldığını aktaran Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Karacabey Belediyesi’nin başta 170 Milyonluk altyapı çalışmaları olmak üzere başarılı yatırımları gerçekleştirdiğine dikkat çekti.
Hükümet tarafından, Karacabey ve Bursa’yı ekonomik yönden ileriye taşıyacak İstanbul-İzmir Otoyolu, Çanakkale Köprüsü, Yeşildere ve Gölecik barajlarının yapımının gerçekleştirildiği bilgisini de veren Çavuşoğlu; AK Partili Karacabey ve büyükşehir belediyelerinin hükümetle birlikte uyumlu olmasının önemine dikkat çekerek, tüm bunların “Üçlü olsun, güçlü olsun” sloganının gerçeğe dönüşmesi ile hayat bulduğunu söyledi.
Çeşitli saldırılarla istikrar ve siyasi gücü yerle yeksan etmek, istikrarsızlaştırmak adına yapılan her türlü kirli operasyonlara rağmen Türkiye’nin adımlarını güçlü bir şekilde atmaya devam ettiğini belirten Çavuşoğlu, “Rusya Devlet Başkanı’nın katılımıyla temelini attığımız Akkuyu Nükleer Santrali var. Bu, Türkiye’de şu ana kadar gerçekleştirilen ilk nükleer santral. Cumhuriyet tarihinde bırakın bunun temelini atmayı, ifade etmek, bir rüya olmuş. Bunun temelinin atılmamasını gerekçeler arkasına gizlemek için çeşitli nedenler ileriye sürülmüş” diye konuştu.
Akkuyu Nükleer Santrali’nin Türkiye’nin elektrik ihtiyacının yüzde 10’unu karşılayacağını aktaran Çavuşoğlu, şunları kaydetti: “Halbuki biz, enerji ihtiyacı ve tedariki bakımından kendi imkanlarımızla bunu karşılayamıyoruz. Yıllık 50-60 milyar dolar enerji ithalatı yapıyoruz. Keşke bunları çok çok öncelerden tasarlayıp yapabilseydik de ülke bugün daha farklı noktaya gelseydi. Şükürler olsun şimdi bunları gerçekleştirecek bir irade ve güç var. Bunları engellemeye çalışan kim olursa olsun onları bir tarafa koyarak, yapacakları hizmetin üzerine üzerine giden bir liderimiz, hükümetimiz var.”
“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın”
Çavuşoğlu; merkezi irade, büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyelerinin kavgasız, sıkıntısız bir şekilde uyum içinde hizmet etmeye devam ettiğini dile getirerek, “Ancak Mudanya’da yıllardır beklenen sahil bandını yaptık. Bunun temelini attık, açılışını gerçekleştiriyoruz. Bakıyoruz ki bir başka partili olan belediye başkanı yanımızda yer alamıyor. Yazık, günah değil mi? Biz, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ düşüncesiyle yola çıktık. Bu anlamlı sözde ‘AK Parti yaşat ki devlet yaşasın’ yok. O nedenle Türkiye hepimizin.” ifadesini kullandı.
Hizmetin odağına insanı koyduklarını belirten Çavuşoğlu, şöyle devam etti: “Biz, farklılıklarımızı zenginliğimiz olarak görüyoruz ve zenginliğimizi de ülkemizin en güçlü çimentosu, betonu olarak görüyoruz. Bundan sonra da istikametimiz böyle olmaya devam edecek. Yeter ki siz desteği verin, bizimle beraber devam edin. Marifet, iltifata tabidir. Siyasetçinin iltifatını biliyorsunuz zaten. Sağlık yatırımları konusunda kimileri dilinin ucundan eleştirmeye çalışıyor olabilir. İnsanın olduğu yerlerde aksaklıklar söz konusu olabilir. Bazı yerlerdeki bazı aksaklıkları göz önüne getirerek, dilinin ucuyla da olsa eleştirmeye yeltenenler oluyor, sağlık hizmetlerimizi. Yapıcı eleştiriye sonuna kadar açığız ama yıkıcı, sadece muhalefet etmek anlayışıyla yapılan eleştiri, siyaset yapmaktan farklıdır ve güzellikleri görmezden gelmektir. Bu, siyaset anlayışıyla bağdaşmaz.”
“SSK’yı batıran adam, kalkmış bugün sağlık sistemiyle ilgili laf ediyor”
Çavuşoğlu, bundan 15 yıl önce sağlık hizmetlerinin durumunu unutmadıklarını vurgulayarak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da isim vermeden eleştirdi. Çavuşoğlu, “Geçmiş yıllarda sağlıkta yaşananları bize unutturmaya çalışanlar var. SSK’yı batıran adam, kalkmış bugün sağlık sistemiyle ilgili laf ediyor. Önce sen kapının önünü temizle bakalım.” dedi.
2019 Türkiye İçin Bir Eşiktir
Açılışların ardından esnafı ziyaret eden Çavuşoğlu, daha sonra AK Parti Karacabey İlçe Başkanlığı’nda teşkilatlarla bir araya geldi. Çavuşoğlu’nu burada partilileri coşku içinde karşıladı. AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli de Çavuşoğlu’na ‘Hoşgeldiniz çiçeği’ takdim etti. Tüm partilileri selamlayarak konuşmasına başlayan Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, AK Parti kadrolarının metal yorgunluğunun ortadan kalktığını ve 2019 yılının Türkiye için bir eşik olduğunu söyledi.
2019 yılında yeni bir sisteme geçileceğine dikkat çeken Çavuşoğlu, “Öyle ya da böyle 2019 yılında istikrarlı ve güçlü bir iktidar ortaya çıkacak” dedi.
Bir dirilişe dikkat çeken Çavuşoğlu, “Bunu gerçekten de sadece Karacabey üzerinden değil gittiğimiz her yerde teşkilat mensuplarımızın birbirine olan yaklaşımından, birlik ve beraberliğinden, motivasyonundan, davaya sarılışından müşahade ediyoruz” dedi.
“İyi yoldayız, güçlüyüz”
Türkiye için 2019’un bir eşik olduğuna dikkati çeken Çavuşoğlu, 2019’un, 2023, 2053 ve 2071’e giden yolda nirengi noktası olduğunu söyledi.
Yeni bir sisteme geçtiklerini kaydeden Çavuşoğlu, “Türkiye, bu tarihten itibaren şaha kalkacak, daha hızlı yol alacak, daha hızlı ve etkin kararlar alarak yoluna devam edecek. Bugün bizim ayağımıza bağ, çakıl taşı olmaya çalışanlar, hep sistemin bir takım eksikliklerinden faydalanarak, Türkiye’ye patinaj yaptırdı. Öyle ya da böyle 2019’da istikrarlı ve güçlü bir iktidar, yasama ortaya çıkacak. Bir taraf yasama erki görevini yaparken, yürütme erki de cumhurbaşkanlığı makamı da icraat makamı olarak, hamlelerine devam edecek. İyi yoldayız, güçlüyüz. Türkiye, tarihinde olmadığı kadar güçlü bir dönemden geçiyor.” değerlendirmesinde bulundu.
Çavuşoğlu, dünyanın neresinde bir insanlık dramı varsa oraya Türkiye’nin gittiğini ve dokunduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:
“Sayın Cumhurbaşkanımız, iki lider Putin ve Trump ile görüşmek suretiyle bölgede (Suriye) yaşanan olayın suhulete, sükunete kavuşması bakımından neler yapılması gerekiyorsa onun mücadelesini veriyor. İnsanlık dramının yaşandığı, çocukların kimyasal nedenlerle nefes alamamaktan dolayı hayatını yitirdiği bir durum var. Türkiye’nin bu konudaki duruşu bellidir. Suriye meselesi, ortaya çıktığı andan itibaren Türkiye’nin duruşu nettir. Türkiye, burada Suriye’deki istikrarsızlığın, toprak bütünlüğünün muhafaza edilerek ortadan kaldırılmasına ilişkin sürekli çaba sarf etti. Bundan sonra da çabasına devam edecektir. Başkaları Suriye meselesine bir çıkar odağı olarak bakabilir ama biz, insan odaklı bakıyoruz.” Konuşmaların bitiminde İlçe Başkanı Ertem İşcan tarafından Çavuşoğlu’na Türk Bayrağı tablosu verildi.

Ali Özkan: Ziyaretten ilçe halkı adına gurur duyduk
Karacabey etkinliklerine; AK Parti İlçe Başkanlığı, Ziraat Odası, esnaf ve vatandaş ziyaretleri ile devam eden Hakan Çavuşoğlu, daha sonra Karacabey Belediyesi’ni ziyaret ederek, yürütülen çalışmalar ile ilgili olarak Başkan Ali Özkan’dan detaylı bilgi aldı.
Özkan, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nu ilçelerinde ağırlamaktan dolayı gururlu olduklarını kaydetti.
Modern kent Karacabey özlemine ulaşıyoruz
Göreve geldikleri 4 yıl öncesinde, borç içerisinde devir alınan bir belediyeyi, akılcı yönetim anlayışı ile ekonomik yönden güçlü kıldıklarını dile getiren Ali Özkan, belediyenin kazandığı itibar ile birlikte tüm kent dinamiklerini de harekete geçirdiklerini söyledi.
Özkan, Hamidiye Mahallesi’nde hizmete sunulan sağlık ocağı ile aynı gün devlet hastanesine bağışlanan ambulansın, toplam 500 Bin TL tutarında bir yatırımla gerçekleştirilmesinin de güçlü belediyenin bir kanıtı olduğunu dile getirdi.
Başkan Ali Özkan ayrıca, merkez ve kırsalda hayata geçirdikleri yatırımlarla Karacabey’in tüm yönleri ile ‘modern ve müreffeh kent’ hedefine kararlılıkla ilerlediğini söyledi.
Gölecik Barajı’nı inceledi
Öte yandan, Karacabey ziyaretlerinin son bölümünde, temeli yaklaşık 6 ay önce atılan Gölecik Barajını ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu; baraj alanını incelerken, DSİ 1. Bölge Müdürü Hayati Çelenk’ten de yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.