KARACA, KAMUDAKİ HEKİM İSTİFALARINI GÜNDEME TAŞIDI

“İstediğin hastaneye git, istediğin doktoru seç” diyorlardı, sorunlar yumak oldu

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl başkanı İsmet Karaca, özellikle 2021’de yoğunlaşan hekim istifalarına dikkat çekerek, hükümeti sağlık personelinin sorunlarını ciddiye alarak çözmeye davet etti. AKP’nin 2000’li yılların başında “İstediğiniz hastanede, istediğiniz doktordan hizmet alacaksınız” diyerek iktidara geldiğini bir kez daha hatırlatan Karaca, “Bırakın istediğiniz doktora muayene olmayı, kamu hastanelerinde muayene için randevu dahi alınamıyor. Eskiden SSK hastanelerinde kuyruk vardı diye eleştiriyorlar, bugün ise gözle görülmeyen bir randevu alma kuyruğu var. Hastalar randevu alamadıkları için hastanelere gidemediklerinden, artık hastanelerde kuyruk yok, telefon başında kuyruk var. AKP zihniyeti sorunu çözmedi ama algı yönetti” dedi.

BURSA’DA 2021’DE 157 HEKİM İSTİFA ETTİ

Kamuda görev yapan doktor sayısının hızla azaldığına işaret eden Karaca, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’nden bilgi edinme çerçevesinde aldığı bilgiyi paylaşarak şunları söyledi:

“2021 yılında Bursa’daki kamu hastanelerinde 1.343 uzman tabip, 1.353 tabip olmak üzere toplam 2.696 hekim görev yapıyor. 2021 içinde 79’u uzman tabip, 78’i tabip olmak üzere Bursa’da toplam 157 hekim görevden istifa etti. Çünkü AKP iktidarı döneminde doktorlar adeta kamu hastanelerinden kaçmak zorunda bırakılıyor. AKP hükümeti sağlık personelinin haklı taleplerine kulak vermelidir” dedi.

SON İKİ AYDA İSTİFALAR İKİYE KATLANDI

Bu konuda kasım ayı başında bir açıklama daha yaptığının altını çizen CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü verilerine göre Bursa’da 2021 ocak-kasım döneminde toplam 91 hekimin kamudan ayrıldığını, kasım-aralık döneminde ise istifalara 66 hekimin daha eklendiğini kaydetti. Karaca, 2022 bütçesinde de sağlık personelinin taleplerini karşılayacak bir yaklaşımın bulunmadığını da sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.