Karaca, “İl Tarım Müdürü Ceylan çiftçilerin kurtuluşu olacak”

Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nuri Karaca ile oğlu ilçe çiftçilerinden Ziraat Yüksek Mühendisi Orhan Karaca, Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü olan Mustafakemalpaşalı Ömer Ceylan’a makamında hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak, başarı dileklerini iletti.
Ceylan’ın atanmasının Bursa genelinde çiftçi ve hayvancılar tarafından sevinçle karşılandığını belirten Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nuri Karaca, “Bursa tarımına önemli hizmetler veren İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sayın Ömer Çelik’in yerine göreve getirilen, çiftçi adına büyük bir şans olarak nitelendirdiğimiz tarım uzmanlarından ve bölgemiz insanı Sayın Ömer Ceylan’ın gelmesi bizleri çok mutlu etti” dedi.
Ömer Ceylan’la bölge tarımı ve hayvancılığının sorunları konusunda istişare yapan Karacabey’in tarımda duayen ismi Nuri Karaca, “Sayın Ömer Ceylan, Mustafakemalpaşa’nın Yeşilova Mahallesi’nde doğup büyüyen, genç yaşta (1978 doğumlu) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesine katılan ve tam 20 yıldır çeşitli bölümlerde görev yapan (11 yılı şube müdürlüğü ve müdür yardımcılığı olarak) hem genç, hem de tecrübeli ve birikimli birisidir.
Hemşehrimiz Sayın Faruk Çelik’in Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı olması, Sayın Ali Koyuncu’nun Bakanlık Müşavirliği’ne atanmasından sonra yine bölgemiz insanı Sayın Ömer Ceylan’ın da İl Müdürlüğü’ne getirilmesinin Bursa ve bölge çiftçimiz için büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Bu görevlendirmeleri küresel iklim değişikliği ve komşu ülkelerle yaşanan krizler nedeniyle çok kötü günler yaşayan çiftçilerimiz için bir kurtuluş imkanı olarak görüyorum.
Çünkü İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz Ömer Ceylan, göreve başlar başlamaz tarım ve hayvancılık ürünlerinin yurtiçi ve yurtdışında değer fiyatla pazarlanması için çalışmalar başlattı. Kendisinin bu çalışmaları son aşamaya geldi ve bizleri de ümitlendirdi” dedi.
Dane mısır üretim desteklemesinin 2 kuruşa indirilmesi, destekleme tebliğinin hala yayınlanmaması, TMO’nun hububat taban fiyatını açıklamaması gibi konularda ise serzenişlerini dile getiren Nuri Karaca, bölgenin en önemli ürünü olan endüstri domatesi (salçalık) hasadı başlayınca çıkacak sorunlarla ilgili Ali Koyuncu ve Ömer Ceylan’ın yanlarında olduklarını bilmenin kendilerine moral ve güven verdiğini de sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.