Karabaş, “Sevgi Yolu çıkışı oto park mı?”

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Orhan Karabaş, ilçe sokaklarına gelişi güzel park eden araçların kazaya davetiye çıkardığını ileri sürdü.
    Kentin en işlek caddesi olarak bilinen Atatürk Bulvarı ve Bursa Caddesi’nden  sonra Sevgi Yolu çıkışı da otopark olarak kullanılmaya başlandı. Kentte “Otopark”a park etme kültürünün gelişmediğini belirten CHP İlçe Başkanı Karabaş, gelişigüzel park edilen araçların her an bir kazaya davetiye çıkardığını belirtti. Sevgi Yolu çıkışına park eden araçların hem trafiğin aksamasına hem de yayaların can güvenliğini tehlikeye düşürmesine neden olduğunu vurgulayan Karabaş, 100 metre uzaklıktaki “Pazaryeri”nin Salı günleri dışında otopark olarak kullanıldığına dikkat çekti. İlçede yaşanan park sorunun kangren haline geldiğini iddia eden Karabaş, vatandaşların mevcut otoparklara yönlendirilememesinden dolayı yaşanan sıkıntının gittikçe büyüdüğünü kaydetti.
    Karabaş, “ Özellikle Cumhuriyet Alanı ve  caddelerde yaşanan park sorunu, ara sokaklara taşmaya başladı. Trafik işleyişindeki düzensizlik denetim eksikliğinden kaynaklanmakta. Buna bağlı olarak vatandaşlar otoparklara yönlendirilemiyor. Durum böyle olunca araç trafiğine kapalı yol çıkışları bile otopark olarak kullanılıyor. Araçların arasından çıkmaya çalışan bir vatandaş kaza geçirse, İtfaiye aracı yoldan geçemese, ambulans gideceği yere geç kalsa bunda sorumlu kim olacak? Aracını umursamadan köşe başlarına park edenler mi? Yoksa onlara göz yumanlar mı?” dedi.
    Karabaş, Pazaryeri ve Katlı Otopark’a park etmek için vatandaşlarının yönlendirilmediği sürece sorunun çözülemeyeceğini vurguladı. Özellikle Sevgi Yolu çıkışında her gün facianın eşiğinden dönüldüğünü vurguladıktan sonra, vurdumduymazlığa göz yumanlardan hesap sorulması gerektiğini hatırlattı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.