Karabaş: öğretmen neferdir

Karabaş: Öğretmenler cehalet ve bilgisizlikle savaşan neferlerdir
Karacabey CHP Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Karabaş, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimsemiş öğretmenlerin yurdumuzun dört bir yanındaki insanlara ulaşarak, milletimizin en büyük düşmanı olan cehalet ve bilgisizlikle savaştıklarını belirtti.
Karabaş 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Bu kutsal ve onurlu görevi, ‘Önce insan’ felsefesiyle en zor şartlarda, özveriyle yerine getiren öğretmenlerimiz, Türk çocuklarını milli ve manevi değerlerle donatarak, en iyi şekilde yetiştirmenin, Türk milletini ve Türkiye Cumhuriyeti’ni, dünya devletleri arasında saygın ve onurlu bir konuma yükseltmenin gayreti içerisindedirler.
Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder, Başöğretmen Atatürk, eğitim ve öğretimin ülke kaderinde oynadığı rolü çok iyi değerlendirmiş, ülkemizi muasır medeniyet seviyesine ulaştıracak anlayış ve gücü öğretmenlerde bulmuştur. “Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” diyerek, öğretmenlere verdiği önemi vurgulamıştır.
Günümüzde ülkeler arası medeniyet yarışında, hak ettiğimiz en ileri noktaya gelmemiz için en büyük avantajımız olan genç nüfusumuzun eğitimli fertlere dönüştürülmesi büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle öğretmenlerimizin, kendilerini devamlı olarak geliştirmeleri; meslektaşları, öğrenciler ve toplumla ilişkilerini daha da verimli hale getirmeleri gerekmektedir.
Bu kutsal mesleğin hedeflerini en iyi biçimde gerçekleştirmesini sağlayacak değerlendirme, açılım ve imkanlara vesile olması temennisiyle tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit olan ve ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi minnet ve rahmetle anıyor, emekli öğretmenlerimize sağlık ve esenlikler, çalışan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.