Karabaş, AKP’ye yüklendi

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Orhan Karabaş, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın her fırsatta CHP’ye hedef almasının iktidar koltuğunu kaybetme korkusundan kaynaklan-dığını belirtti. Türkiye’de çok ilginç olaylar yaşandığını belirten Karabaş, AK Parti iktidarı döneminde özellikle köylünün, işçinin ve emeklinin daha çok mağdur edildiğini ileri sürdü.
Başbakan’ın “Beraber ıslandık biz bu yollarda. Beraber ıslandık yağan yağmurda…” şarkısıyla Türkiye’yi heyelan bölgesine dönüş-türdüğünü vurgulayan Karabaş, “Hükümet zam üzerine zam yapıyor. Borç üstüne borç alıyor. Ülke varlık-larını sata sata bitiremiyor. Halen ülke düze çıkmıyorsa bu işte bir yanlışlık var demektir” dedi. Başbakan Erdoğan’ın demokrasi açılımının türbanla sınırlı olduğunun iyice anlaşıldığını belirten Karabaş, işçilere bir mitingin bile çok görüldüğünü hatırlatarak, kamu çalışanlarına toplu sözleşmeli grev hakkının görmezden gelindiğini söyledi. Karabaş, “Aslında son gelişmeler gösteriyor ki Başbakan sivil darbe peşindedir. Özgürlük ve demokrasi onlar için vardır. Anlaşılıyor ki AKP milleti “Bizden olanlar, bizden olmayalar” diye ikiye bölmektedir.
Özledikleri rejimi gerçekleştirmekte CHP’nin kendilerine engel olduklarını çok iyi bilen AKP hükümeti ne kadar uğraşsa da bizi yıldıramayacaktır. Unutulmasın ki Cumhuriyet’in sahibi var. Dün de vardı, bu gün de var. Gücünü AB’den yada ABD’den alanlar amaçlarına ulaşamayacaktır” şeklinde konuştu.
CHP’nin kurultaydan güçlenerek çıktığını belirten Karabaş, ülkeyi bu hükümetten kurtarmak iddiası içinde olduklarını sözlerine ekledi. Karabaş, “Şurası bilinmelidir ki CHP daha özgürlükçü, daha paylaşımcı, emekten yana, sömürüye karşı onurlu bir yaşam mücadelesini sürdürecektir. CHP’nin ana görevi işçinin, köylünün, emeklinin, memurun, esnafın, emekçinin, dar gelirlinin ve sanayicinin sorunlarını çözen ve proje üretenin yanında olmaktır. Daha iyi yarınlara ulaşmanın yolu CHP iktidarı ile olacaktır. Gün birlik olma günüdür. Güzel günler görme günüdür. Demokrasilerde hiçbir iktidar ebedi değildir. AKP nasıl halk tarafından iktidara getirildiyse, yine halkın oylarıyla iktidardan alınacağından kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.