Kapanan köy yollarında çalışma sürüyor

Karacabey’de önceki gece başlayan yoğun kar yağışı 4 köy yolunun kapanmasına neden oldu. Mustafakemalpaşa’da ise 40 köye ulaşım sağlanamadığı kaydedildi.

            Yarış, Güngörmez, Subaşı, Karakoca köylerine ulaşım sağlanamadığı bilgisini alan İl Özel İdare Müdürlüğü yoğun bir çalışma başlattı.

          Sabah saat 09.00 itibarıyla Bursa’da kapalı köy yolu sayısının 61 olduğunu belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, Karacabey’de 4, Mustafakemalpaşa'da 40, Büyükorhan'da 5, Osmangazi'de 4, Keles'te 3, Nilüfer'de 3 ve İznik'te 2 köye ulaşım sağlanamadığını kaydetti. Çelik, kapalı köy yolu çalışmalarının aralıksız süreceğini söyledi.

            Karacabey'de ulaşıma kapanan Yarış, Güngörmez, Subaşı ve Karakoca köylerinde çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

İlçe içerisinde ise Belediye Destek Hizmetler Müdürlüğü ekipleri ise gece boyunca kritik noktalarda tuzlama çalışmalarına devam etti.

Kar erken veda edecek

Daha önceki tahminlerde Pazar gününe kadar kar yağışı beklenen Karacabey'de bugünden itibaren güneşli hava hakim olacak. Aralık ayı boyunca başka kar yağmayacak. 2014 Ocak ayında ise ikinci kar yağışı başlayacak.

Hava sıcaklığının 10 dereceye kadar yükseleceği belirtilirken, 25 Aralık Çarşamba gününe kadar hava güneşli geçecek.

16 Ocak 2012’de Meteoroloji Bursa İl Müdürlüğü’nün kapatılmasının ardından vatandaşları birçok kez yanıltan Bandırma Meteoroloji Müdürlüğü’nün bu tahmininin tutup, tutmayacağı ise merak konusu oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.