Kandırılmak üzüntü verici!

Koç ve Surguç’tan Ticaret Borsası’na sitem:
Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç ile AK Parti İlçe Başkanı Adem Surguç, yeni Devlet Hastanesi konusunda Ticaret Borsası’nın Belediye ile Kaymakamlığı ayak oyunlarıyla yanılttığını iddia etti.
            Borsa’nın bu konuda nasıl bir tutum içinde olduğuna bir anlam veremediğine dikkat çeken Başkan Koç, “Bize Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’ne konunun iletildiğini ve yanıt beklediklerini söylediler.
Ancak bunun gerçek olmadığını öğrendik. Ticaret Borsası ne acıdır ki, bizi Kaymakamlığı kullanmak istiyor. Gerçeği öğrendiğimizde ben ve Kaymakamımız Dursun Balaban çok üzüldük” dedi.
            2 hafta önce Meclisi olağanüstü toplayarak Soğan Pazarı karşısındaki 20 dönümlük alanda imar değişikliğine gittiklerini anlatan Başkan Koç, “İlçemiz adına büyük bir proje olan bu yatırımın gelmesine seyirci kalamazdık. Meclisimiz oy birliğiyle bu yatırımı destekledi. 32 bin metrekare alana yapılması düşünülen hastane için 13 bin metrekarelik arsanın da tahsisi gerekiyordu. Bu alana ilişkin olarak Borsa’nın nasıl bir tutum içinde olduklarını bilmiyoruz. Ancak, Borsa yetkilileriyle yapılan görüşmelerde konuyu TOBB’a sorduklarını ve yanıt beklediklerini ifade ettiler. Bu olayın akabinde ne yazık ki, şahsımın ve Kaymakamlığın kullanılmak istendiğini anladık. Borsa’nın TOBB’a böyle bir talebinin olmadığını öğrendik. Bu durum bizleri oldukça üzdü.
            Ülkemiz pek tabii ki de bir hukuk devletidir. Kimsenin kimseye hesap vermesi gibi durum söz konusu değildir. Ancak, gerek şahsımın ve gerekse de Kaymakamlık Makamımızın yanıltılmış olması üzüntü vericidir. Şehrimize hizmet veren sağlık birimlerinin ayrı yerlerde olması, hizmetlerin zaman zaman aksaması nedeniyle, Milletvekilimiz Ali Koyuncu önderliğinde Sağlık Bakanlığı’ndan yetkililer gelerek yerinde incelemeler yapıldı. Sonunda planlanan yerde karar kılındı.
            En az Belediye kadar diğer tüm kurum ve kuruluşların da Karacabey’e hizmet ettiğinden kuşkumuz yok. Ancak bazı siyasi mülazalarla yada buna benzer ayak oyunlarıyla böyle bir projenin önünü kesmek ilçemize yapılacak en büyük kötülüklerin başında gelir. İşte bu düşüncelerden hareketle hastanemizin hayata geçirilmesini teminen, gerektiğinde Borsamız mülkiyetinde bulunan gayrimenkulün Belediye olanaklarıyla satın alınması ve bu yerin Sağlık Bakanlığı’na bedelsiz olarak verilmesini sağlayacağız. Durumu meclise taşıyarak konunun aciliyetine işaret edeceğiz” şeklinde sözlerini noktaladı.
            AK Parti İlçe Başkanı Adem Surguç ise, Ticaret Borsası’nın ne yapmaya çalıştığına bir anlam veremediğini dile getirdi. Borsa yetkililerinin, konuyu TOBB’a bildirdiklerini söyleyerek kendilerini yanıltmasının Karacabey adına üzüntü verici olduğuna değinen Surguç, “Bu tür oyalamalara gerek yok. Borsa’nın bu konuya nasıl baktığını merak ediyoruz. Destek vereceklerini söylüyorlar, ancak bizleri yanıltmaları üzüntü verici. Karacabey’in çehresini değiştirecek bu yatırım için Ticaret Borsası’nın daha duyarlı davranmasını istiyoruz” diye konuştu. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.