Kan bağışına olan ilgi üzdü

Kan bağışına olan ilgi üzdü
Kızılay Karacabey Şubesi ile Bursa Kan Merkezi ortaklığında 02-03 Mart tarihleri arasında başlatılan “Kan Bağışı Kampanyası” beklenen ilgiyi yine görmedi.
Kızılay Şubesi’nin ilçe binasındaki kan bağışının ilk gününde 47, dün de 43 kişi kan bağışında bulundu.
Son aylarda yapılan kan bağışı kampanyalarına beklenen ilginin gösterilmemesi yetkilileri üzdü.
Kızılay Şubesi Başkan Yardımcısı Ali Tosun, iki günde toplanan 90 ünite kanın önemli olduğunu belirterek, konuya duyarlı vatandaşlara teşekkür etti.
Tosun, “Karacabey’deki kan bağışı kampanyalarına halkımızın yeterli ilgiyi göstermemeleri bizleri oldukça üzüyor. Gönül ister ki daha fazlası olsun. Ancak biz yine de halkımızın bu konuya daha duyarlı olacağına inanıyoruz. Çünkü kan vermek, hayat kurtarmaktır. Çok kutsal bir görevdir” dedi.
Bursa Kızılay Kan Merkezi’nden gelen görevliler aracılığıyla gerçekleştirilen kampanyada toplanan kanların, kan bankasında depolanacağı ve ihtiyaçlı hastalar tarafından kullanılacağı bildirildi.
MHP’den kampanyaya destek
Karacabey MHP Belediye Başkan Adayı Ayhan Tayfur, partililerle birlikte gerçekleşen kampanyaya destek verdi.
Kızılay Karacabey Şubesi başkanlığı görevine yerel seçimler nedeniyle ara veren MHP Belediye Başkan Adayı Ayhan Tayfur, kan bağışının her vatandaş için kutsal bir görev olduğuna işaret etti.
Vatandaşların bu tür önemli konulara duyarsız kalmamalarını isteyen Tayfur, “Göreve geldiğimiz takdirde, kan bağışını Karacabey’de yaygınlaştırmak adına üzerimize düşen görevi yapacağız. Halkımızın bu yönde bilinçlenmesini sağlayacağız. Konuyla ilgili teşvik edici tüm çalışmaları yaparak, ilgiyi arttıracağız” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.