Kan bağışına ilgi sevindirdi!

Türk Kızılayı Karacabey Şubesi, dün başlayan ve bugün de devam eden kan bağışı kampanyasının 18-21 Nisan tarihleri arasında devam edeceğini duyurdu.
Cumhuriyet Alanı’na konuşlanan “Kan Alma Tırı”nın Saat 10.30 ile 18.30 arasında hizmet verdiği kaydedildi. Halkın kan bağışı konusuna daha fazla duyarlı davranması gerektiği belirtilirken, Bursa Kızılay Şubesi işbirliğinde yapılan ve bugün de devam eden Kan Bağışı Kampanyası’nın 18 Nisan Pazartesi, 19 Nisan Salı, 20 Nisan Çarşamba ve 21 Nisan Perşembe günleri Kaymakamlık önünde yapılacağı duyuruldu. Kampanyaya dün ve bugün Karacabeylilerin destek vererek, ilgi göstermesi sevindirdi.
Tüm ilçe halkını kan bağışı kampanyasına davet eden Türk Kızılayı Karacabey Şubesi Başkanı Ahmet Kırmızı, kan vermenin kutsal bir davranış olduğunu belirtti. Kan bağışında bulunmanın önemine değinen Ahmet Kırmızı, “Vücudumuz ölen hücrelerin yerine yenilerini üretmektedir. Ölen kan hücreleri sistem tarafından idrar veya dışkıyla vücudumuzdan atılmaktadır. Böylece hiçbir işe yaramadan ziyan olmaktadır. Bir ünite kan bağışı yapıldığında ise, üç ihtiyaç sahibi insan faydalanmaktadır.
Bunun bilincinde olarak, bir gün bize de kan lazım olabileceğini unutmayalım. Bütün vatandaşlarımızı duyarlı olmaya ve kan bağışında bulunmaya davet ediyorum. Kan vererek hayat kurtarın. Hücrelerinizi yenileyip daha sağlıklı yaşayınız. Duyarlı ve vefakâr Karacabey insanı kan verin. Gönüllü kan bağışçısı olun ve gönüllerde yaşayın” dedi.
Kırmızı, kan vererek birçok kişinin yaşamasına katkı sağlanacağını belirterek, “Kan vermenin, insan sağlığına sanıldığının aksine birçok yararı vardır. Kan vermenin vücuda ise hiçbir zararı yoktur. Vücutta dolaşan kan 120 günde bir kendini yenilemektedir. Kanın vücut içerisinde üstlendiği birçok görevler vardır. Kan verildiği zaman bu görevlerden hiçbirini aksatmaz. Aksine vücut daha dinç olmakta ve insanlar kendilerini dana aktif hissetmektedirler” şeklinde konuştu.
Kan vermenin yararlarını sıralayan Kırmızı, sözlerini şöyle noktaladı; “Kemik iliğinin yağlanmasını önleyip, kan yapımı canlı tutulur. Verilen kanın yerine, anında vücuttan genç hücreler dolaşıma katıldığı için, bağışçı daha dinç ve canlı olur. Kandaki yüksek yağ oranı düşer. Kan bağışı kalp krizi ihtimalini yüzde 90 azaltır. Kan bağışlayan kişide baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıklar görülebilir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.