KAL’ın başarısı rastlantı değildir!

Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği, ÖSYS sonuçlarından memnun:
Karacabey Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği, “2009 ÖSYS Yerleştirme Sonuçları”nda elde edilen başarıda emeği geçen idareci, öğretmen, çalışanlar, veliler, öğrenciler ile mezunlarından oluşan KAL ailesine teşekkür etti.
            190 öğrenciden 149’unun üniversiteyi kazanmasının kendileri açısından mutluluk verici olduğunu dile getiren Okul Aile Birliği Başkanı Sevinç Turgu, yüzde 78,42’lik yerleştirme oranına dikkat çekti.
            Turgu, yüzde 64,32 olan Anadolu Liseleri Türkiye ortalamasının 14 puan; yüzde 68,38 olan Fen Liseleri Türkiye ortalamasının 10 puan üzerinde, yüzde 78,42 yerleştirme ile Karacabey Anadolu Lisesi’nin başarısının bir tesadüf olmadığını, bunun özveriyle yapılan bir çalışmanın ürünü olduğunu söyledi.
            KAL ailesinin büyük bir heyecanla beklediği sonuçların 12 Ağustos sabahı ÖSYS tarafından açıklanmasıyla başarılarını ilk kutlayan Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan’a teşekkür eden Sevinç Turgu, asıl başarının öğrencilerinin OKS sonuçlarına göre yerleşemeyecekleri Bursa’daki birçok Anadolu Lisesini ÖSYS’de geride bırakmasında yattığını vurguladı.
            Turgu, “15 Anadolu Lisesi arasında 14. sırada öğrenci alırken, 2007 ÖSS’de 5. 2008’de 7.sırada yer alan okulumuzun başarısı, il bazında da dikkat çekmeye başladı. Yüksek puanla öğrenci alan Bursa Merkez Anadolu Liselerinin de üzerine çıkan bir başarı grafiği yakaladık.
            SBS’de yüksek puan alan Karacabeyli öğrenciler, bilinçli veya bilinçsizce ilçe dışındaki okullara yönlendirildi. Karacabey Anadolu Lisesi’nde okuyan öğrencilerin başarı grafiği yükselirken, dışarı gidenlerin ki düştü. Başarılı öğrencilerin velilerini maksatlı yönlendirmeler karşısında daha bilinçli hareket etmeye davet ediyorum.
            Okul Aile Birliği olarak, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da okulun her türlü ihtiyacını karşılamak için elimizden geleni yapacağız. Öğrenci velilerinin yanı sıra Karacabey’in zenginlerini de Karacabey Anadolu Lisesi’ne destek olmaya çağırıyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.