Kaleli’den kadınlara inatçılık önerisi

Kaleli’den kadınlara inatçılık önerisi
Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası’nın Kadın Girişimciler Kurulu öncülüğünde, düzenlediği konferansa katılan İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sena Kaleli, kadınların iş yaşamından dışlanmaması gerektiğini belirtti.
Ticaret Borsası Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Naci Güncü, Ticaret Borsası Başkanı Ekrem İşcan, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İbrahim Çalı ve Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Vekili Feti Toprak’ın yanısıra çok sayıda grişimci kadın katıldı.
İl Kadın Girişimciler Kurulu üyesi Gönül Uman, Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimci Kurulu Üyesi Sultan Tuna ve Aynur Durgut’un da konuşmacı olarak katıldığı “Kadının İş Yaşamındaki Yeri ve Önemi” konulu konferansta İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sena Kaleli, kadınların iş yaşamında karşılaştığı sıkıntılar ve başarının anahtarları konusunda bilgiler verdi.
Kaleli, Karacabey’de bu kadar ilginin olmasının kendisini sevindirdiğini belirterek, ruhunda girişimcilik olan insanın her yerde boy gösterdiğini ifade etti. Salonu dolduran kadınlarında iş yaşamında başarıyı yakalayacağına inandığını söyleyen Kaleli, bu girişimci kitleye yol gösterilmesinin önemine değindi. Kaleli, “Son dönemde işsizlik kadınlar nedeniyle artıyormuş bir gibi bir izlenim yaratıldı. Kadınlar iş yaşamına girdikçe, erkek işsiz sayısı arttığı söylendi. Bu son derece yanlış bir izlenimdir.
Kadınlar kalabalık toplumlarda yükseldikçe yalnızlaşıyor. Yeni mezun olan gençlerimiz hemen iş yaşamına başlamak ve doğal olarak iyi bir ücret talep ediyorlar. Ama ne yazık ki yeteri kadar tecrübeye sahibi olmadan başlayan iş yaşamı başarısızlıkların ardından hayal kırıklığına dönüşüyor.
Kadınların iş yaşamında karşılaştığı en büyük sorunlardan biri de “Mobbing” denilen psikolojik baskı. Çalışan kadınlar iş yerlerinde erkekler tarafından bir şey bilmiyor veya bir işi yapamazmış gibi tavırlarla aşağılanmakta. Bunu üç kadın Türkiye’de mahkemeyle kanıtladı.
Burada siz bayanların yaptığı el işlerini gördük. Bir şeyler üretmek zor, ama en zor olanı üretileni pazarlamaktır. Ben kadınların turizm ve hizmet sektöründe daha başarılı olacağını inanıyorum. İş yaşamında başarılı olanın en büyük etkenlerinden biri de inatçı olmaktır. İnatçı olan bir girişimci muhakkak bu emeğinin karşılığını alıyor. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler yakında bu konuda eğitim çalışmasına başlayacağız” dedi.
Ardından Sena Kaleli ve diğer konuşmacılar, konferansa katılan kadınların çeşitli sorularını yanıtladı. Kaleli, son olarak Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin yaptığı el emeği göz nuru eserlerin sergilendiği sergiyi gezdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.