KAL yurtdışından döndü

Karacabey Anadolu Lisesi bu yılki yurt dışı gezisinde 13 ülkeyi ziyaret etti.  Geçen yıl Viyana, Amsterdam, Paris, Roma gibi Batı Avrupa'nın önemli şehirlerini ziyaret eden öğrenciler bu yıl Doğu Avrupa şehirlerini gezdi.

Bulgaristan Sofya'dan başlayan ziyaretler, Sırbistan Belgrad, Macarista Budapeşte, Avusturya Viyana , Polonya Varşova, Litvanya Vilnius, Letonya Riga, Estonya Tallinn'de devam etti. Tallinn'den Baltık Denizi üzerinden Finlandiya Helsinki'ye geçen öğrenciler, daha sonra Baltık Denizi kenarındaki Rusya'nın en ünlü şehri Moskova'yı gezdi.

Moskova ziyaretinden sonra Belarus Minsk'e ve Ukrayna'nın Başkenti Kiev ile Karadeniz kenarındaki liman şehri Odesa ziyaret edildi. Türkiye yolundaki Romanya Bükreş'e uğrayan öğrenciler Bulgaristan üzerinden Türkiye'ye döndü. 2 hafta süren gezide öğrenciler, 13 ülke 15 şehir gördü.

İki yıldır  düzenlenen yurt dışı gezilerine 69 öğrenci, 7 öğretmen, 2 idareci ve 6 veli katıldığını belirten Okul Müdürü İbrahim Çalı, “Öğrencilerin bilgi, görgü ve kültürlerini geliştirmelerine yardımcı olmak, gelecekle ilgili planlarını yaparken çok daha geniş düşünmelerini sağlamak, yüksek öğretim ve çalışma hayatlarındaki yurt dışı fırsatlarını çekinmeden değerlendirmek ve özgüvenlerini üst seviyelere çıkarmak için iki yıldır yurt dışı gezileri düzenliyoruz. Gezilerimizde, çeşitli etkinliklere katılıp Karacabey ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Değişik platformlarda Bayrağımızı gururla dalgalandırıyoruz. Bu önemli projelerde bizlere destek veren başta Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç ile Meclis Üyelerine ve bize güvenip destek veren herkese KAL Ailesi adına çok teşekkür ediyorum” dedi. 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.